Ministrii Mircea Dusa si Radu Stroe discuta cu sefii structurilor centrale din MAI

Marti, 07 August 2012, ora 10:46
1451 citiri
Ministrii Mircea Dusa si Radu Stroe discuta cu sefii structurilor centrale din MAI

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa si ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, discuta, marti dimineata, cu sefii structurilor centrale din MAI.

Discutiile au loc la sediul Ministerului Administratiei si Internelor, fiind prima intalnire de lucru a ministrilor Mircea Dusa si Radu Stroe cu sefii structurilor din MAI.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, a declarat, marti, la intrarea in sediul institutiei, ca are o misiune dificila si ca va analiza cu sefii structurilor toate problemele.

Mircea Dusa si Radu Stroe au fost propusi de premierul Victor Ponta sa ii inlocuiasca in functii pe Ioan Rus si Victor Paul Dobre, care si-au anuntat, luni, demisiile din functii.

Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

Ioan Rus a declarat ca si-a inaintat demisia de onoare din functia de ministru al Administratiei si Internelor pentru ca este un politician onest, corect, iar in ultimele zile asupra lui au fost facute presiuni incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anuntat ca si ministrul delegat pentru Administratie, Victor Paul Dobre, si-a inaintat demisia din functie.

Ministrul Administratiei si Internelor, Mircea Dusa, si ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, au depus, luni seara, juramantul de investitura.

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, la ceremonia de depunere a juramantului de investitura in functie a noilor ministri, ca are convigerea ca Mircea Dusa si Radu Stroe, impreuna cu institutiile si oamenii care sunt in subordinea lor, "vor raspunde exact la ceea ce exact Curtea Constitutionala (CC) a cerut" privind referendumul.

Noii ministri ai Guvernului Ponta au depus juramantul - Antonescu, nou atac la Basescu

Crin Antonescu a opinat ca "lucrurile sunt foarte clare" si ca CC, prin comunicatul si prin motivarea pe care a dat-o acestui comunicat, a spus foarte limpede ce doreste si considera ca este de obligatia Guvernului sa-i puna la dispozitie, iar "Guvernul ii va pune".

Premierul Victor Ponta a declarat ca un colectiv de tehnicieni condus de noii ministri pentru Administratie si Interne, Radu Stroe si Mircea Dusa, va prezenta, marti, in sedinta de Guvern, actele normative necesare punerii in aplicare a solicitarii Curtii Constitutionale adresate Legislativului.

Intrebat daca, in urma adresei transmise luni Guvernului de catre Curtea Constitutionala, va mai urma un mini-recensamant, Ponta a precizat: "Exista un colectiv la care au lucrat si cei doi ministri demisionari Rus si Dobre, la care a lucrat si Mircea Dusa, pe care il va coordona acum ca ministru al Administratiie si Internelor, alaturi de Radu Stroe".

"Acel colectiv, maine (marti - n.r.), va veni in sedinta de Guvern cu actele normative necesare, va pune in aplicare exact ceea ce Curtea a solicitat. Eu nu vreau sa comentez mai mult decat atat", a adaugat Ponta.

Intrebat daca mini-recensamantul va continua, Ponta a raspuns: "Pot sa va spun maine (marti - n.r.) ce va propune acest colectiv de tehnicieni pentru adoptarea in sedinta de Guvern ca procedura de indeplinire a solicitarii imperative facuta de Curte catre Guvern".

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...