Stefan Vlaston: Mircea Dusa s-a trezit vorbind. Ca un politruc (Opinii)

Autor:
Sambata, 25 August 2012, ora 10:03
4608 citiri
Stefan Vlaston: Mircea Dusa s-a trezit vorbind. Ca un politruc (Opinii)

PSD nu se dezminte. Acum cand tocmai laudam jandarmeria ca-si face datoria, conform legii, indiferenta la patronul politic de la guvern si de la Ministerul de Interne, apare ministrul Internelor, Mircea Dusa, si declara:

"Va asigur ca nu s-a atins nimeni de cetatenii care au protestat. Cetatenii care protesteaza pasnic in Piata Universitatii pot protesta fara sa fie sanctionati daca respecta legea (...) Ii rog si pe cetatenii care vor manifesta in continuare, indiferent unde in tara, sa protesteze pasnic", a completat Mircea Dusa.

Tocmai aici e aici. Jandarmeria a luat masuri impotriva cetatenilor care nu au protestat pasnic, ci au daramat gardurile de protectie instalate de Jandarmerie si au ocupat carosabilul celei mai importante artere a Bucrestiului pentru ore intregi. Incalcand dreptul altor cetateni care aveau treaba in zona. Ministrul Mircea Dusa trebuia sa se refere la acesti demonstranti, in primul rand. Cei care au incalcat legea. Si impotriva carora jandarmeria a luat exact masurile prevazute de lege. Nu sa admonesteze jandarmeria in corpore, pentru ca nu permite incalcarea legii pe strazile si bulevardele Bucurestiului, de catre manifestanti pro USL.

Ce vrea, de fapt, Mircea Dusa? Sa revedem declaratia lui Relu Fenechiu, pentru care va trebui sa raspunda penal: "Fereasca-i Dumnezeu pe procurori cand vor veni 7,4 milioane de romani pe ei", o clara incitare la violenta a populatiei, impotriva procuraturii romane.

Sa ne reamintim si declaratia lui Crin Antonescu: "Eu cred ca este nevoie de presiune publica asupra lui Traian Basescu pentru a demisiona". Cei trei, Crin Antonescu, Mircea Dusa si Relu Fenechiu instiga populatia la nesupunere, la presiune, la violente, pentru a-l obliga pe Traian Basescu sa demisioneze.

Conform unor surse, Mircea Dusa n-a vazut incalcari ale legii in cazul manifestatiilor de la Universitate: "In ce priveste felul in care s-au desfasurat protestele din Piata Universitatii, ministrul Administratiei si Internelor sustine ca au fost unele iesiri ale manifestantilor, dar ca totul a fost pana la urma tratat cu calm si nu au fost probleme deosebite".

In adevar, n-au fost probleme deosebite, altele decat distrugerea gardurilor de protectie ale jandarmeriei si blocarea carosabilului unui bulevard important, timp de cateva ore.

Atacul concentrat al unor politruci de varf ai noii puteri se incadreaza in pozitia exprimata de premier: "avem guvernarea, dar nu avem puterea". Adica puterea care ti-o da incalecarea unor institutii importante si independente ale statului, din justitie, CCR, jandarmerie, DNA, Parchete, Avocatul Poporului, care sa raspunda la comenzi politice, conform conceptului de "democratie" propriu actualei puteri. Care n-a auzit de separatia puterilor in stat, de independenta justitiei si a organelor de pastrarea ordinei si linistii publice. Care considera ca "nu va avea puterea totala pana nu ia si justitia".

S-a petrecut un atac grav asupra organelor si institutiilor statului de drept, efectuat de catre Mircea Dusa. Si care trebuie urgent anchetat, prin autosesizare, de catre Parchetul de pe langa ICCJ.

Si care trebuie urgent adus la cunostinta oficialilor UE. Ii rog pe toti aceia care au mai facut astfel de comunicari, sa anunte imediat pe presedintele Barroso, Viviane Reding, Angela Merkel, Departamentul de Stat al SUA, ambasadele straine de la Bucuresti, asupra noului atac incalificabil asupra institutiilor statului de drept, de pastrarea ordinei si linistii publice, in cazul acesta asupra Jandarmeriei. Inclusiv prin concedierea acelor persoane din Jandaremrie care si-au permis sa aplice legea.

Mircea Dusa sa-si aduca aminte de declaratiile predecesorului sau: "nu vreau sa-mi petrec batranetile in puscarie". Dumneavoastra, domnule Mircea Dusa, vreti asa ceva?

Premierul Victor Ponta, Crin Antonescu, ministrii cabinetului, trebuie sa inteleaga, odata pentru totdeauna, ca Romania nu este singura in lumea asta, face parte dintr-o comunitate in care astfel de gesturi nu numai ca nu sunt admise, dar te trimit direct in neantul politicii.

Sa mai inteleaga ca banii pentru pensii si salarii nu sunt in tara, sunt la institutiile creditoare, care daca odata se supara si spun "halt", guvernul poate avea o mare si grea problema de onorare a platilor, interne si externe.

Romanii sa cantareasca bine la viitoarele alegeri cu cine au de-a face, iar Jandarmeriei ii cer sa-si faca datoria pana la capat, in cadrul legal.

Politicienii azi sunt, maine nu mai sunt. Poporul ramane si el trebuie aparat de cei care nu respecta legea, ordinea si linistea publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Mircea Dusa dosare protestatari, #Jandarmerie urmarire penala proteste, #proteste Universitate demisie Basescu , #ministru Interne