Aberatia zilei: "De trei zile-ncoace, gura nu-i mai tace..."

Joi, 01 August 2013, ora 16:48
4200 citiri
Aberatia zilei: "De trei zile-ncoace, gura nu-i mai tace..."

"Din greseala in greseala, spre victoria finala!". Acesta pare sa fie strigatul de lupta ales de Mircea Dusa in calitatea sa de sef al armatei romane.

Dupa ce ne-a explicat cum vor fi aduse in tara "trupurile neinsufletite ale cadavrelor celor decedati" in accidentul din Muntenegru, dupa ce s-a plimbat cu MIG-ul ca sa poata decide daca avem sau nu nevoie de avioane multirol, Dusa ne-a informat miercuri ca "zilnic" spatiul aerian al tarii noastre este "fortat", de "avioane care nu sunt identificate sau care nu au aprobare de survol".

Mai mult, ministrul Apararii din Romania (tara membra NATO) s-a confesat jurnalistilor, zambindu-le complice: "Probabil n-ar trebui sa va spun asta".

Cum mass-media a inceput sa vuiasca si sa trimita breaking-news-uri in rafala, Mircea Dusa s-a vazut nevoit in foarte scurt timp sa se plimbe pe la toate televiziunile, incercand sa repare gafa comisa.

Evident ca ministrul a sustinut ca jurnalistii i-au "deformat" declaratiile. Din nefericire pentru demnitarul roman, televiziunile au difuzat pana seara tarziu declaratia lui in format video.

Iritat de glumele facute pe seama sa, ministrul "OZN", cum a fost poreclit, a rabufnit joi, acuzandu-i pe jurnalisti ca "vorbesc prostii" si nu cunosc legea, care ar fi, sustine el, Legea 256/2001.

Ministrul s-a trezit imediat cu o riposta neasteptata din partea unuia dintre reprezentantii presei. "Va rog sa retrageti insulta pe care mi-ati adresat-o cu 'vorbiti prostii'. (...) Va rog sa retrageti insulta", i-a replicat jurnalistul ministrului. Descumpanit, Mircea Dusa a dat un raspuns naucitor: "Daca am facut o asemenea afirmatie, mi-o retrag". Adica a vorbit gura fara dom' ministru? A doua oara? Probabil ca da.

Mai mult, mini-conflictul Dusa-jurnalisti nu s-a stins de la sine. Curiosi din fire, cei de la Realitatea TV au vrut sa vada ce scrie in legea indicata de ministrul Apararii, adica Legea 256/2001.

Ce sa vezi? Legea se refera la aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 213/2000 privind suspendarea platii taxei pe valoarea adaugata si scutirea de la plata taxei vamale si a suprataxei vamale de import pentru bunurile importate in cadrul ajutorului nerambursabil acordat de Guvernul Japoniei Guvernului Romaniei.

?!?!?!?

Ce are TVA-ul importurilor din Japonia cu ridicarea avioanelor de vanatoare de la sol, asa cum sustinuse ministrul?!

A incercat Mircea Dusa sa testeze vigilenta presei, la fel cum a testat MIG-urile, sau pur si simplu ministrul Apararii comite gafa dupa gafa la foc automat?

Raspunsul a venit la scurt timp, prin posta electronica. "Biroul de presa al MApN este imputernicit sa precizeze ca este vorba despre Legea nr. 257 din 2001, privind modul de actiune impotriva aeronavelor care utilizeaza neautorizat spatiul aerian al Romaniei. Dintr-o regretabila eroare, a fost folosita titulatura de Legea nr. 256 din 2001", se arata in comunicatul remis Ziare.com.

Stim cu totii ca politicianul Mircea Dusa nu are pregatire de specialitate in domeniul apararii si este ministru de doar cateva luni, dar pana se mai pune nitel la punct cu treburile ar fi cazul ca unul dintre numerosii consultanti ai PSD si ai guvernului sa ii spuna sa isi mai tina gura.

Citeste si:
Grindeanu, despre numirea Laurei Vicol la șefia comisiei juridice din Camera Deputaților: "Avocat era şi domnul Stelian Ion când apăra pe diverşi"
Grindeanu, despre numirea Laurei Vicol la șefia comisiei juridice din Camera Deputaților: "Avocat era şi domnul Stelian Ion când apăra pe diverşi"
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, duminică, la Prima TV, că Laura Vicol trebuie să demonstreze că face faţă funcţiei de preşedinte al Comisiei juridice din Camera...
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...