Avioane americane F-16, in spatiul aerian romanesc

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 07:19
4729 citiri
Avioane americane F-16, in spatiul aerian romanesc

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat ca mai multe avioane americane F-16 vor veni saptamana aceasta in Romania pentru a participa la exercitii in spatiul aerian romanesc si vor ramane o perioada destul de lunga.

Vor veni avioane americane F-16 in Romania, intrucat "impreuna cu americanii avem exercitii in aceasta perioada in spatiul aerian romanesc si vor ramane (avioanele F-16 - n.r.) o perioada destul de lunga in Romania", a anuntat, duminica, la Antena 3, Mircea Dusa.

Totodata, ministrul Apararii a precizat ca, pe langa aceste actiuni "imediate si pe termen scurt", Bucurestiul are si "alte solicitari si vizavi de partenerul american si vizavi de NATO" privind "dislocarea unor escadrile in Romania pana cand, in 2017, va deveni operationala escadrila noastra de F-16".

Pe de alta parte, Dusa a respins catalogarea de "avioane second hand" a aparatelor pe care Romania le va achizitiona din Portugalia.

El a explicat ca pilotii si specialistii i-au spus ca aceste avioane vor fi dotate cu armanent de ultima generatie si, practic, va ramane doar fuzelajul din vechile aparate.

"Un avion de vanatoare care are avionica de ultima generatie, care are sistemele de razboi electronice de ultima generatie si are armanent de ultima generatie, pentru ca cel mai important este armamentul, (...) este un avion eficient si foarte bun. Mai ales ca prin reparatiile pe care le facem la aceste avioane, vor ramane doar fuzelajele, ele sunt dotate cu motoare noi si in pachetul acela (acordul de achizitionare a avioanelor din Portugalia - n.r.) intra si motoare de rezerva", a spus Mircea Dusa.

Totodata, ministrul Apararii a precizat ca, luni, va discuta la telefon cu seful Pentagonului, Chuck Hagel.

Anuntul ministrului Apararii vine dupa ce Statele Unite ale Americii au solicitat Romaniei extinderea operatiunilor de la baza Kogalniceanu, respectiv dislocarea unor elemente a unei unitati de infanterie marina si a unui numar de aeronave militare, astfel incat numarul militarilor americani dislocati va fi de maximum 1.600.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#avioane F16 Romania, #exercitii militare Romania F16 , #ministrul Apararii