Cand se vor finaliza lucrarile de la baza Deveselu

Miercuri, 19 August 2015, ora 17:55
2889 citiri
Cand se vor finaliza lucrarile de la baza Deveselu
Foto: Facebook / Naval Support Facility Deveselu

Lucrarile de la baza Deveselu sunt in grafic si se apropie de finalizare, astfel incat, in lunile septembrie-octombrie se vor putea finaliza, iar termenele stabilite cu partenerul american sa fie respectate, a declarat miercuri ministrul Apararii, Mircea Dusa.

"Impreuna cu cadrele responsabile din MApN am efectuat o vizita la baza de la Deveselu ca am dorit sa vad stadiul executarii lucrarilor, mai ales a celor care sunt in responsabilitatea ministerului nostru.

Am vizitat si baza sistemului antiracheta. Lucrarile sunt in grafic, se apropie de finalizare, practic, in lunile septembrie-octombrie se finalizeaza toate lucrarile, astfel incat, termenele pe care le-am stabilit cu partenerul american sa fie respectate", a spus ministrul Apararii.

Mircea Dusa a tinut sa precizeze ca la Deveselu au fost finalizate pana in prezent lucrarile la infrastructura comunei, autoritatea locala realizand deja statia de epurare cu banii alocati de catre Guvernul Romaniei.

"In acelasi timp, Guvernul a alocat bani si pentru extinderea retelei de apa potabila din zona unde va functiona sistemul antiracheta si in comuna Deveselu si pot sa va spun ca s-a finalizat statia de epurare de catre autoritatea locala din banii de la bugetul de stat. Sunt realizate premisele pentru operationalizarea conform graficului a sistemului antiracheta de la Deveselu", a conchis ministrul Mircea Dusa.

Noi imagini cu baza militara de la Deveselu: Soldatii americani pun la punct ultimele detalii (Galerie foto)

La 3 mai 2011, presedintele Romaniei a anuntat public decizia CSAT privind aprobarea amplasarii la Unitatea militara Deveselu, in judetul Olt, a componentelor din Romania ale sistemului de aparare antiracheta. La 13 septembrie 2011, ministrul Afacerilor Externe al Romaniei si secretarul de stat al SUA au semnat, la Washington, Acordul intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea in Romania a sistemului SUA de aparare impotriva rachetelor balistice.

Documentul a fost ratificat de Parlamentul Romaniei prin Legea nr. 290/ 2011, care a intrat in vigoare la 23 decembrie 2011.

La 28 octombrie 2013 au inceput lucrarile principale de constructie la Facilitatea antiracheta din cadrul Bazei militare Deveselu, iar la 29 iulie 2014 a fost finalizat cadrul de implementare a Acordului (14 Aranjamente de Implementare/amendamente la Aranjamentele de Implementare).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Mircea Dusa vizita Deveselu, #finalizare scut antiracheta Deveselu , #ministrul Apararii