Dusa: Avioanele F-16 ar putea fi achizitionate pana spre sfarsitul anului 2017

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:08
1515 citiri
Dusa: Avioanele F-16 ar putea fi achizitionate pana spre sfarsitul anului 2017

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, joi, ca aeronavele F-16 ar putea fi achizitionate pana spre sfarsitul anului 2017.

Intrebat cand ar putea intra in dotarea Armatei aeronavele F-16, ministrul Dusa a spus ca in urmatorii patru ani ar putea fi achizitionat un intreg pachet militar de aviatie de vanatoare, transmite Mediafax.

"Noi discutam foarte simplu despre F-16, dar e vorba de realizarea capabilitatii militare de aviatie de vanatoare. Capabilitate militara inseamna mult mai mult: achizitia avioanelor, pregatirea pilotilor, pregatirea aeroporturilor militare pentru a fi compatibile cu F-16, achizitionarea armamentului necesar avioanelor, pregatirea personalului tehnic care sa deserveasca avioanele si multe alte aspecte. Tot acest pachet care este capabilitatea de aviatie de vanatoare este programat sa se realizeze pana spre sfarsitul anului 2017", a precizat ministrul Apararii Nationale.

Ministrul a participat, joi, la Arad, la ceremonia de decorare a Drapelului de Lupta al Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", din Cetatea Aradului, desfasurata cu ocazia zilei Armatei Romane.

Romania cumpara avioane F-16 din Portugalia - prima transa de 100 de milioane de euro, achitata (Video)

Pe 11 octombrie, ministerul Apararii Nationale anunta incheierea contractului cu portughezii pentru achizitia celor 12 avioane F-16, platind deja prima transa de 100 de milioane de euro din totalul de aproximativ 550 de milioane de euro.

"Guvernul Romaniei si cel al Republicii Portugheze au semnat contractul de achizitie, in urma caruia 12 aparate F-16 modernizate, din excedentul Fortelor Aeriene Portugheze, vor intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Dupa finalizarea negocierilor de ordin tehnic si financiar, contractul de achizitie a fost semnat dupa obtinerea autorizatiei de transfer din partea americana. Acest tip de autorizare, acordata de Congresul SUA, este obligatorie, inainte de incheierea oricarui contract", se arata intr-un comunicat MApN, remis Ziare.com la acea data.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...