Dusa: Avioanele F-16 ar putea fi achizitionate pana spre sfarsitul anului 2017

Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 11:08
1618 citiri
Dusa: Avioanele F-16 ar putea fi achizitionate pana spre sfarsitul anului 2017

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, joi, ca aeronavele F-16 ar putea fi achizitionate pana spre sfarsitul anului 2017.

Intrebat cand ar putea intra in dotarea Armatei aeronavele F-16, ministrul Dusa a spus ca in urmatorii patru ani ar putea fi achizitionat un intreg pachet militar de aviatie de vanatoare, transmite Mediafax.

"Noi discutam foarte simplu despre F-16, dar e vorba de realizarea capabilitatii militare de aviatie de vanatoare. Capabilitate militara inseamna mult mai mult: achizitia avioanelor, pregatirea pilotilor, pregatirea aeroporturilor militare pentru a fi compatibile cu F-16, achizitionarea armamentului necesar avioanelor, pregatirea personalului tehnic care sa deserveasca avioanele si multe alte aspecte. Tot acest pachet care este capabilitatea de aviatie de vanatoare este programat sa se realizeze pana spre sfarsitul anului 2017", a precizat ministrul Apararii Nationale.

Ministrul a participat, joi, la Arad, la ceremonia de decorare a Drapelului de Lupta al Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", din Cetatea Aradului, desfasurata cu ocazia zilei Armatei Romane.

Romania cumpara avioane F-16 din Portugalia - prima transa de 100 de milioane de euro, achitata (Video)

Pe 11 octombrie, ministerul Apararii Nationale anunta incheierea contractului cu portughezii pentru achizitia celor 12 avioane F-16, platind deja prima transa de 100 de milioane de euro din totalul de aproximativ 550 de milioane de euro.

"Guvernul Romaniei si cel al Republicii Portugheze au semnat contractul de achizitie, in urma caruia 12 aparate F-16 modernizate, din excedentul Fortelor Aeriene Portugheze, vor intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Dupa finalizarea negocierilor de ordin tehnic si financiar, contractul de achizitie a fost semnat dupa obtinerea autorizatiei de transfer din partea americana. Acest tip de autorizare, acordata de Congresul SUA, este obligatorie, inainte de incheierea oricarui contract", se arata intr-un comunicat MApN, remis Ziare.com la acea data.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#MApN avioane F 16, #achizitie avioane militare MApN, #Mircea Dusa aeronave F 16 , #ministrul Apararii