Dusa, despre ruperea Ardealului: E grav ca unii sa vorbeasca in campanie de separare

Vineri, 07 Noiembrie 2014, ora 19:04
3443 citiri
Dusa, despre ruperea Ardealului: E grav ca unii sa vorbeasca in campanie de separare

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat ca nu crede ca exista pericolul ruperii Ardealului, adaugand ca "este grav ca unii sa vorbeasca in campania electorala de separare".

Intrebat, vineri, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, daca exista ingrijorari de securitate privind ruperea Ardealului, Dusa a raspuns ca nu crede in existenta unui asemenea pericol.

"Eu nu cred ca exista un asemenea pericol. Cred ca este grav ca unii sa vorbeasca in campania electorala de separare. Am insistat mult pe acest subiect: romanii si-au dat viata - si mai ales Armata Romana - pentru a crea premisele unirii de la 1918. (...)

Eu nu cred ca romanii si inaintasii nostri si-au dat viata pentru ca cineva sa vina astazi sa ne spuna ca ardelenii doresc o separare. Nu. Ardelenii isi doresc si eu, personal, imi doresc o Romanie mare, o Romanie puternica, in care fiecare cetatean sa se simta bine si sa traiasca decent", a afirmat Dusa, care este si liderul PSD Harghita.

Intrebat ce intelege printr-o Romanie mare, Mircea Dusa a raspuns ca se refera la o tara puternica din punctul de vedere al securitatii nationale.

"Vorbesc de o Romanie puternica economic si puternica din punctul de vedere al securitatii nationale. Romania este un stat stabil in zona, este un stat care confera o oaza de securitate in aceasta zona. (...)

Dupa criza din Ucraina, situatia de securitate din zona s-a schimbat foarte mult si mai ales situatia din Marea Neagra, dupa ceea ce s-a petrecut cu Coreea. Si la nivel national, dar si la nivel de NATO s-au luat masuri de reasigurare pe intreg flancul estic, iar la summitul din Tara Galilor am insistat foarte mult sa fie nominalizate tarile in care se vor realiza capabilitati militare ale NATO si daca luati declaratia adoptata la summit o sa vedeti ca sunt nominalizate si Romania, si Bulgaria pe flancul sud - estic, Polonia si tarile nordice pe flancul nord-estic. In acest moment se deruleaza procesele tehnice de planificare militara in vederea stabilirii acestor obiective", a spus Dusa.

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, a spus, in mai multe randuri, ca au existat acuzatii la adresa sa ca ar vrea sa rupa Ardealul din partea adversarilor politici. El a calificat astfel de acuzatii ca fiind "cretinisme", mentionand ca a sustine astfel de lucruri "de dragul catorva voturi" nu este admisibil.

Ce spune Klaus Iohannis despre ruperea Ardealului

Iohannis a spus, joi seara, intr-o emisiune la Digi 24, raspunzand unei intrebari, ca abordarea unor teme precum "ruperea Transilvaniei", "total false, din alt secol si daunatoare", apar atunci cand "oameni de tip PRM sunt cooptati pentru niste voturi".

Citeste si:
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....