Dusa: Romanii au cea mai mare incredere in institutia militara

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 16:05
1919 citiri
Dusa: Romanii au cea mai mare incredere in institutia militara
Foto: resboiu.ro

Romanii au cea mai mare incredere in institutia militara, a declarat Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale, duminica, la sediul ministerului, cu ocazia sarbatoririi Zilei NATO.

"Institutia militara, o institutie care se bucura de aprecierea romanilor, practic institutia in care romanii au cea mai mare incredere, a facut in aceasta perioada eforturi deosebite in vederea restructurarii.

A facut eforturi deosebite pentru a participa la misiuni internationale alaturi de aliatii nostri. In aceasta perioada au fost rotiti in teatrele de operatii peste 40.000 de militari, nu numai in 5-10 ani, vorbesc de intreaga perioada de cand am semnat acordul pentru parteneriatul pentru pace. In aceasta perioada si-au pierdut viata 26 de militari romani, 23 in Afganistan, 3 in alte teatre de operatii.

In aceasta perioada peste 400 de ofiteri si subofiteri au participat si participa la asigurarea functionarii organismelor militare, fie ca este vorba de NATO, fie ca este vorba despre organismele militare ale Uniunii Europene", a spus Dusa.

Ministrul a tinut sa le ureze "La multi ani" militarilor romani si aliantei NATO.

"La ceas aniversar doresc sa urez 'La multi ani' militarilor romani, 'La multi ani' Aliantei noastre (NATO, n.r.), doresc 'La multi ani' si sanatate tuturor celor care au fost implicati in acest demers istoric, acela de a fi primiti in NATO, de a participa la o organizatie internationala, poate cea mai importanta care asigura Romaniei securitate si liniste", a aratat ministrul Apararii Nationale.

Ziua NATO si Ziua Portilor Deschise au fost sarbatorite, duminica, la sediul Ministerului Apararii Nationale. Mircea Geoana, Inaltul Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica, si Mircea Dusa au vizitat standurilor interioare din Minister si expozitia de tehnica exterioara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Mircea Dusa romani incredere armata, #Mircea Dusa incredere populatie armata, #Dusa incredere institutia militara , #ministrul Apararii