Fotografia zilei: Mircea Dusa si Hans Klemm, zbor in F-16

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 16:53
2932 citiri
Fotografia zilei: Mircea Dusa si Hans Klemm, zbor in F-16

Ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, si ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, au zburat, vineri cu avioane F-16 cu dubla comanda, in cadrul exercitiului bilateral romano-american "Dacian Viper 2015", desfasurat la Campia Turzii.

Experienta a reprezentat o premiera pentru diplomatul american, nu si pentru Mircea Dusa.

"Ambasadorul i-a felicitat pe membrii 187th Fighter Wing, Alabama Air National Guard si Fortele Aeriene Romane pentru colaborare si a avut parte de o experienta extraordinara: primul zbor cu un avion F-16", se arata pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA la Bucuresti.

Foto: Facebook / Ambasada SUA

Hans Klemm s-a aratat incantat.

"Aceste avioane sunt fantastice, ne-au aratat o fractiune din capabilitatile lor, dar a fost o experienta minunata. Le sunt recunoscator ministrului Dusa, fortelor aeriene romane si celor din Garda Nationala a statului Alabama, pentru aceasta oportunitate", a spus Klemm, citat de Mediafax.

Foto: Facebook / Ambasada SUA

Avionul in care s-a aflat diplomatul american a fost pilotat de Clarence "Ski" Borowski. "A fost foarte bine. A fost primul civil cu care am zburat si caruia nu i s-a facut rau. Este o persoana rezistenta", a spus pilotul.

La randul sau, ministrul Mircea Dusa a precizat ca zborul a fost "interesant", desi pentru el nu era o premiera, asa ca nu a avut emotii. Acesta a dezvaluit ca a facut, joi, o vizita medicala, pentru a putea zbura cu avionul F16 si a trecut testele "cu brio".

Si avionul in care a zburat Mircea Dusa a fost condus tot de un pilot american, locotenent-colonelul Mike McGinn.

"Exercitiul romano-american DACIAN VIPER 2015 se desfasoara in perioada 13-30 octombrie, la Baza 71 Aeriana Campia Turzii.

Fortele Aeriene Romane participa la exercitiu cu aproximativ 200 de militari piloti si personal tehnic, cu sase aeronave MiG-21 LanceR si trei elicoptere IAR-330 (SOCAT si MEDEVAC), iar Garda Nationala Aeriana a Statului Alabama cu aproximativ 200 de militari, opt aeronave F-16 si tehnica de deservire aferenta.

Exercitiul are ca obiectiv cresterea nivelului de interoperabilitate, efectuarea schimbului de experienta si imbunatatirea nivelului de antrenament al personalului roman si american prin executarea zborurilor in comun, in conformitatea cu standardele NATO", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de Ministerul Apararii.

C.B.

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...