Mai multi bani pentru veteranii de razboi: "O masura cu toata dragostea si respectul"

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 13:07
6178 citiri
Mai multi bani pentru veteranii de razboi: "O masura cu toata dragostea si respectul"

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a anuntat miercuri, in mesajul difuzat cu prilejul sarbatoririi Zilei Veteranilor de Razboi, ca initiativa prin care rentele veteranilor de razboi vor fi dublate "va fi adoptata chiar astazi prin ordonanta de urgenta a guvernului".

"Ministerul Apararii Nationale si Ministerul Afacerilor Interne au propus o initiativa, care va fi adoptata chiar astazi prin ordonanta de urgenta a guvernului, prin care rentele dumneavoastra sa fie dublate. Este o masura reparatorie, fireasca, pe care o luam cu toata dragostea si respectul pe care vi le purtam. (...)

Dincolo de vorbele frumoase, care au si ele menirea lor, aceea de a va mangaia sufletele greu incercate, dumneavoastra aveti nevoie de sprijin concret, pe care va asigur ca nu vom ezita sa vi-l asiguram (...) ", le-a transmis ministrul Dusa veteranilor de razboi, in mesajul difuzat de MApN miercuri dimineata.

La randul sau, premierul Victor Ponta a salutat aceast demers in sedinta de guvern.

"Multumesc ministrului Apararii si ministrului de Finante care au fost de acord ca astazi, prin ordonanta de urgenta, sa aprobam cresterea idemnizatiilor cu 75% pentru toti veteranii. Oricum sunt indemnizatii mici (...), dar am vrut sa facem acest gest simbolic", a declarat Victor Ponta, la inceputul sedintei de guvern.

Ministrul Apararii a amintit ca militarii depun miercuri, de Ziua Veteranilor de Razboi, la monumentele eroilor ridicate in marile garnizoane si pe locurile de batalie ale celui de Al Doilea Razboi Mondial, coroane de flori in semn de pios omagiu ostasilor care si-au dat viata pentru tara.

Potrivit mesajului lui Dusa, manifestarile "se inscriu intr-o serie mai larga, inceputa cu cateva saptamani in urma, pentru ca, la initiativa premierului Victor Ponta, la 70 de ani de la incheierea celui de Al Doilea Razboi Mondial, Guvernul Romaniei a declarat anul 2015 drept "Anul Veteranilor de Razboi"".

Mircea Dusa a precizat, in context, ca Ministerul Apararii Nationale va organiza, pe durata intregului an, in toate marile garnizoane din tara, actiuni dedicate acestui eveniment.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....