Ministrul Apararii: Avem majoritate confortabila si fara UDMR, dar e bine sa-i tinem aproape

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 23:30
3014 citiri
Ministrul Apararii: Avem majoritate confortabila si fara UDMR, dar e bine sa-i tinem aproape
Foto: voceatransilvaniei.ro

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, vineri, la Conferinta Judeteana a PSD Mures, ca partidul are in Parlament o majoritate confortabila si fara UDMR, adaugand: "E bine sa-i tinem aproape", intrucat "nu avem nevoie in tara de conflicte acum, cand conflictele sunt aici, la granita cu Ucraina".

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, s-a referit, vineri, in discursul pe care l-a rostit in fata a peste 600 de delegati prezenti la Conferinta Judeteana a PSD Mures, la proiectul de autonomie al UDMR si la raporturile cu formatiunea partenera la guvernare.

"Noi avem acum o majoritate confortabila in Parlamentul Romaniei, chiar si fara UDMR. Dar e bine sa-i tinem aproape, pentru ca nu avem nevoie in tara de conflicte, acum, cand conflictele sunt aici, la granita noastra cu Ucraina si cand, folosindu-se de aspecte din acea zona, unii scot capul si incep sa vorbeasca despre autonomie si despre alte lucruri care nu ar trebui sa existe in campania electorala.

Dragnea, despre proiectul de autonomie al UDMR: Nu exista nicio sansa sa prinda viata vreodata

Dar, sigur, ca de fiecare data, acesta va fi un subiect de campanie electorala si candidatul UDMR probabil ca va avea acest slogan vis-a-vis de autonomia teritoriala a celor trei judete", a spus Dusa, referindu-se la Mures, Covasna si Harghita.

El a adaugat ca acest lucru "nu se va intampla", chiar daca se va depune un proiect de lege in Parlament, intrucat o lege care este impotriva Constitutiei si chiar impotriva articolului 1 din Constitutie "nu va trece niciodata prin Parlamentul Romaniei, indiferent de la ce partide vor fi deputatii si senatorii" care nu apartin UDMR.

El a aratat ca mai exista un proiect de lege al UDMR, care se refera la autonomia culturala si la autonomia administrativa si care "a ramas in Parlament si nu s-a mai dezbatut".

Dusa a precizat ca nu s-a "aplecat foarte serios" asupra variantei aparute in presa a proiectului de autonomie si ca nici nu a dorit sa il studieze, "stiind ca este un proiect impotriva Constitutiei", subliniind ca, chiar daca se va ajunge la modificarea Constitutiei, articolul 1 nu poate fi revizuit, asa cum precizeaza actul fundamental.

"Pana la modificarea Constitutiei, avem un articol 1 care precizeaza foarte clar ca Romania este stat unitar si pana atunci nicio lege care este impotriva Constitutiei Romaniei nu va trece prin Parlament.

De fiecare data in campania electorala se aduce in discutie acest subiect, eu am mai spus acest lucru, ne aflam din nou in fata unei campanii electorale, probabil ca unii si-au consumat argumentele cu care sa convinga electoratul si aduc acest subiect in discutie. Dar inca o data precizez ca o asemenea lege nu va trece prin Parlamentul Romaniei, niciodata", a conchis el.

Joi, vicepremierul Liviu Dragnea declara, in judetul Harghita, ca "nu exista nicio sansa" ca proiectul de autonomie propus de UDMR "sa prinda viata vreodata", iar lansarea acestuia de catre Uniune "nu este un motiv care sa intareasca colaborarea" intre partenerii de coalitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Dusa UDMR unguri aproape, #Mircea Dusa UDMR PSD majoritate, #Mircea Dusa PSD UDMR aproape , #ministrul Apararii