Mircea Dusa: Birou al NATO, deschis la Chisinau

Joi, 20 August 2015, ora 14:03
2222 citiri
Mircea Dusa: Birou al NATO, deschis la Chisinau
Foto: Ziare.com

Un birou al NATO se va deschide in aceasta toamna la Chisinau, in vederea sprijinirii integrarii euroatlantice a Republicii Moldova, a anuntat joi ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, dupa intalnirea de la sediul ministerului cu omologul sau din Republica Moldova, Anatol Salaru.

Potrivit lui Dusa, ulterior se va infiinta si un batalion mixt romano-moldovean de mentinere a pacii.

NATO deschide un birou in Republica Moldova

Ministrul a precizat ca Romania va avea un reprezentant la acest birou si cinci sau sase specialisti militari-consilieri, ce vor fi detasati la Chisinau pentru a oferi sprijin in adaptarea legislatiei si documentelor militare de planificare si structurare a armatei la standardele NATO si UE.

Comandant NATO in Europa, la Chisinau - mesajul sau pentru Moldova

"Acest birou, unde vor activa specialisti militari din mai multe state, inclusiv din Romania, va avea menirea de a pregati integrarea pe standarde NATO si a activitatii de restructurare a armatei Republicii Moldova in acest sens.

Sper ca acest lucru sa se intample foarte repede. Biroul se va deschide si sper ca in septembrie - octombrie sa devina functional si ca noi vom fi un real sprijin al MApN din Republica Moldova in elaborarea acestor documente.

(...) Demersurile pe care le facem sunt de a sprijini drumul euroatlantic al Republicii Moldova. (...) Moldova este un stat partener al NATO si e important sa infiintam si un batalion mixt romano-moldovean de mentinere a pacii, care va avea sediul la Iasi", a declarat ministrul Dusa.

Presedintele R.Moldova se teme pentru securitatea tarii: Trebuie sa ne apropiem de NATO

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, s-a intalnit joi cu omologul sau din Republica Moldova, Anatol Salaru, pe agenda de discutii figurand situatia de securitate din zona ca urmare a crizei din Ucraina, precum si cooperarea bilaterala dintre ministerele Apararii din cele doua tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#birou NATO Chisinau, #birou NATO Moldova, #Mircea Dusa NATO Chisinau , #ministrul Apararii