NATO a cerut mai multi bani pentru armata: Dusa e multumit cu 0,3% din PIB

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 14:23
2437 citiri
NATO a cerut mai multi bani pentru armata: Dusa e multumit cu 0,3% din PIB
Foto: mapn.ro

Bugetul Apararii pentru 2015 are o crestere de 0,3% din PIB, a afirmat miercuri ministrul Mircea Dusa cu prilejul evenimentului "Zilele Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central".

"Pregatim in acest moment bugetul pentru anul 2015. Am avut in vedere o prevedere de crestere anuala cu 0,3% din PIB, astfel incat sa ajungem la 2% in anul 2016 - 2017 si credem ca Parlamentul va aproba acest buget pe 2015, asa cum l-am propus pentru a continua programele de inzestrare si modernizare a armatei", a precizat ministrul.

El a adaugat ca au fost asigurate fondurile necesare pentru organizarea tuturor exercitiilor desfasurate impreuna cu aliatii Romaniei.

"Si la Cincu au participat militari din SUA. In exercitiul pe care il organizam in momentul de fata la Smardan participa militari din fortele aliate, din Anglia si SUA. In vara au participat militari romani cu efective destul de mari la exercitiul din Germania. Bugetul, asa cum este aprobat in momentul de fata, ne permite sa asiguram finantarea tuturor cheltuielilor", a mai precizat Mircea Dusa.

Guvernul a aprobat rectificarea bugetara: Cine primeste bani in plus

El a mentionat ca in ultimii doi ani Apararea a beneficiat de un buget mai mare, care a permis continuarea programelor de modernizare si inzestrare a armatei, programe complexe, referitoare la aviatia de vanatoare, la avioanele de transport.

"In ultimii doi ani am beneficiat de un buget mai mare care ne-a permis sa continuam programul de modernizare si inzestrare a armatei, programe complexe care sunt foarte importante si necesare. Aceste programe se refera la aviatia de vanatoare, un program foarte complex, si programul pentru avioane de transport mediu - avioanele Spartan. Vom aduce si avionul 7 (Spartan - n.red.).

Tot datorita faptului ca am beneficiat de un buget mai mare in acest an si de rectificari pozitive si in vara si acum ne-a permis organizarea de exercitii de instruire la nivelul armatei cu toate categoriile de forta - terestre, aeriene, navale", a aratat ministrul.

El a spus ca noutate este ca in acest an s-au facut exercitii cu munitie reala, ceea ce nu se mai intamplase de patru ani.

"Exercitiile cu munitie reala au avut loc in Poligonul de la Cincu si Capul Midia", a spus Dusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga, politicianul PDL care a trecut în PNL și, după ce l-a susținut pe Traian Băsescu, și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis în vederea propulsării fostului primar la...
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
#crestere buget Aparare, #Mircea Dusa buget Ministerul Apararii , #ministrul Apararii