Razboiul care a costat Romania jumatate de miliard de euro

Sambata, 22 Noiembrie 2014, ora 10:01
5083 citiri
Razboiul care a costat Romania jumatate de miliard de euro
Foto: Ministerul Apararii

Statul roman a cheltuit mai mult de 2,4 miliarde de lei pentru a sustine prezenta militara in Afganistan.

In 12 ani de cand militarii romani lupta in Afganistan, acest razboi a costat contribuabilii aproape jumatate de miliard de euro.

Informatia a fost oferita de ministrul Apararii, Mircea Dusa, in raspunsul oficial la o intrebare primita din partea unui deputat, relateaza Money.ro.

Pe langa costuri, razboiul din Afganistan are si un pret uman. pentru acolo "au cazut la datorie 23 de militari, iar alti 131 de militari au fost raniti", ca urmare a "actiunii directe a inamicului", adauga Dusa.

In ceea ce priveste viitorul, ministrul spune ca ne vom supune deciziilor NATO.

"Avand in vedere evolutia mediului de securitate din Afganistan, Romania va continua efortul de stabilizare a acestei tari alaturi de partenerii de Alianta si Coalitie", a precizat Dusa, citat de aceeasi sursa.

Basescu: Romania va suplimenta numarul de militari din Afganistan

Din 2015, Romania trimite mai multi militari in Afganistan.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a aprobat, miercuri, memorandumul propus de Guvern prin care Romania va suplimenta numarul de militari trimisi in Afganistan.

"La solicitarea ministrului Apararii, a viceprim-ministrului Gabriel Oprea, a ministrului Finantelor, ministrului Bugetului si prim-ministrului, am aprobat un memorandum prin care pentru 2015 Romania isi mareste numarul de militari in Afganistan cu cel mult 450.

In momentul de fata avem la dispozitia operatiunii 200 de militari, care vor fi instructori in anul 2015 pentru fortele afgane, si in acelasi timp, prin memorandumul de astazi, ne asumam misiunea de protectie a fortelor in perimetrul si in vecinatatea aeroportului Kandahar ceea ce inseamna 420 de militari peste cei 200 deja aprobati, care din 15 martie isi vor incepe misiunea (...)

Alaturi de cei 420 de militari, va indeplini misiuni si un grup de 20 de militari pentru asigurarea segmentului logistic (...) In total se mareste prezenta noastra in Afganistan din martie 2015 cu maxim 450 de militari. Ceea ce noi preconizam este 420 operativi si 21 pentru logistica. Mai ramane o rezerva de noua militari in cazul in care la compartimentul logistic vor fi nevoi mai mari", a declarat presedintele, miercuri seara, la Palatul Cotroceni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#costuri Romania razboi Afganistan, #bani razboi Afganistan, #militari romani Afganistan , #ministrul Apararii