Romania pune umarul la distrugerea Statului Islamic: Cand aflam in ce consta ajutorul

Vineri, 26 Septembrie 2014, ora 15:22
2542 citiri
Romania pune umarul la distrugerea Statului Islamic: Cand aflam in ce consta ajutorul

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, declara ca o decizie privind capabilitatile ce vor fi puse la dispozitia fortelor internationale, in lupta impotriva Statului Islamic, va fi luata de autoritatile romane in urmatoarele zile, primul organism abilitat sa dezbata acest subiect fiind CSAT.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat, vineri, presei, la Oarba de Mures, unde a fost prezent la comemorarea implinirii a 70 de ani de la batalia din aceasta localitate, ca o decizie privind capabilitatile ce vor fi puse la dispozitia fortelor internationale, in lupta impotriva Statului Islamic, va fi luata de autoritatile romane in urmatoarele zile.

Intrebat daca acest subiect va fi supus dezbaterii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Dusa a raspuns ca primul organism care este abilitat de lege in acest sens este CSAT.

El a adaugat ca Romania este alaturi de partenerii sai din NATO si Uniunea Europeana si se alatura coalitiei de combatere a Statului Islamic.

"Sigur ca la nivelul guvernamental si in functie de discutiile pe care le avem cu partenerii nostri vom stabili in ce consta ajutorul Romaniei. Noi deja am facut cateva precizari referitoare la capabilitatile de care dispune Romania pentru a sprijini lupta coalitiei internationale impotriva Statului Islamic.

Eu am precizat ca am pus la dispozitie capabilitatile pe care Romania le are in lupta impotriva acestui fenomen care duce la uciderea de oameni, lupta impotriva terorismului. Sigur, va fi ajutor umanitar, dar vor fi si capabilitati care vor fi puse la dispozitia fortelor internationale in vederea combaterii si luptei impotriva Statului Islamic", a afirmat Dusa.

Ministrul Mircea Dusa a participat la ceremonia militara si religioasa de depuneri de coroane de flori organizata la Cimitirul eroilor romani de la Oarba de Mures, in memoria militarilor romani care si-au pierdut viata, in urma cu 70 de ani, pentru eliberarea teritoriului national.

Romania va participa la coalitia internationala de combatere a organizatiei teroriste Statul Islamic, dar nu cu militari, ci cu sprijin logistic, operational si umanitar, a anuntat joi seara premierul Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Dusa Romania Stat islamic, #Romania Stat Islamic , #ministrul Apararii
Comentarii
Poza doru0506
doru0506
rank 3
mai bine s-ar ocupa de cum apara Romania de armata rusa...