Mircea Dusa (PSD): Colaboram cu UDMR pe tema Legii electorale - TV Ziare.com

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 16:19
1734 citiri
Mircea Dusa (PSD): Colaboram cu UDMR pe tema Legii electorale - TV Ziare.com

Mircea Dusa, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, a declarat ca parlamentarii Opozitiei colaboreaza cu UDMR si cu grupul minoritatilor nationale, in ceea ce priveste modificarile la Legea electorale, precum si la Constitutie.

Liderul de grup al social-democratilor a discutat cu cititorii Ziare.com despre principalele obiective ale Opozitiei in sesiunea parlamentara de toamna, sustinand ca "zgomotul va incepe" in Parlament odata cu dezbaterea privind modificarea Constitutiei.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Mircea Dusa

PSD a trimis deja, impreuna cu PNL, un proiect de lege privind reducerea numarului de parlamentari, alegerea prin vot direct si fara compensare si interzicerea migratiei politice, arata deputatul PSD.

"Colaboram cu UDMR si grupul minoritatilor nationale, pe subiectul iesirii de la guvernare nu se pune problema, dar pe problemele sistemului electoral si revizuirea Constitutiei am discutat pe principii cu care suntem si noi de acord", a declarat Mircea Dusa, la TV Ziare.com.

Liderul parlamentarilor social-democrati adauga ca este nevoie si de masuri exprese de interzicere a mitei electorale, cum ar fi distributia de bani din buget prin Ordonanta de Urgenta cu 90 de zile inainte de desfasurarea alegerilor, o masura care ar fi luata in calcul de parlamentari.

PSD depune motiune simpla pe energia termica

PSD va depune o motiune simpla pe tema eliminarii subventiei la energia termica saptamana viitoare, a anuntat deputatul PSD.

"Copresedintii USL au hotarat ca la inceperea sesiunii parlamentare sa depunem o motiune simpla pe tema energiei termice. N-am grabit depunerea acestei motiuni, va fi depusa sapt viitoare, dar e nevoie si de o ampla dezbatere , culminand cu o intalnire a comisiei de industrii luni la ora 12.00, cand vom lua pulsul si de la primarii din marile orase care sunt afectate cel mai mult de reducerea subventiei", a declarat Mircea Dusa.

Deputatul PSD adauga ca, in urma eliminarii subventiei la energia termica, cetatenii se vor trezi in curand ca factura pentru caldura se dubleaza, iar "bogatii" Romaniei, despre care vorbea ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, si care au un venit de 800 de lei, nu vor putea sa suporte costul.

Mircea Dusa a comentat si intentia Guvernului de a infiinta Ministerul Afacerilor Europene, sustinand ca este o idee buna, insa ca acesta va ramane o institutie fara puteri, urmand ca banii sa fie coordonati in continuare de Elena Udrea.

"Infiintarea Ministerlui Fondurilor Europene, ideea in sine nu este un lucru rau si trebuie sa fie coordonat si cu o politica coerenta pentru a indemna actorii sociali in a accesa fondurile europene. Insa nici Emil Boc, si nici alti reprezentanti ai Guvernului nu ne-au spus cu ce se va ocupa acest minister.

Domnul Leonard Orban este un domn cu o larga experienta in domeniu afacerilor europene, a fost efectiv angrenat in acest domeniu, insa Guvernul nu ne va spune ce va face exact acest minister. Daca va ramane un oorganism care mentine interfata cu Bruxelles-ul, nu trebuie sa ne entuziasmam foarte mult. Ieri ne spuneau reprezentantii PDL ca acest organism nu va fi ordonator de credite si banii vor fi tot la Ministerul Dezvoltarii", sustine Mircea Dusa.

Eveniment Quarterly Report

Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Cine sunt oamenii trimiși de Dumitru Buzatu în Parlament. Scandalagii în timpul liber cu activitate rușinoasă în legislativ
Toți aleșii PSD de Vaslui sunt legați într-un fel sau altul de fostul președinte al Consiliului Județean Vaslui Dumitru Buzatu, fiind realeși în Parlament de mai multe ori, chiar dacă...
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
USR are un nou viceprimar în Sectorul 2. Cine este Andrei Panaitescu
Reprezentanţii filialei USR Bucureşti au anunţat că, la şedinţa Consiliului Local Sectorului 2 de miercuri, 27 septembrie, a fost ales în funcţia de viceprimar consilierul local din partea...
#Mircea Dusa, #Dusa colaborare UDMR, #Mircea Dusa legea electorala , #stiri Mircea Dusa
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Toata lumea negociaza cu UDMR , e ca gaina cu oua de aur.