Mircea Geoană, despre atacurile unor lideri PSD la adresa lui: „Joc la altă ligă ca să mă las afectat”

Miercuri, 28 Februarie 2024, ora 07:11
2074 citiri
Mircea Geoană, despre atacurile unor lideri PSD la adresa lui: „Joc la altă ligă ca să mă las afectat”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană FOTO Facebook/Mircea Geoană

Fostul preşedinte al PSD Mircea Geoană a fost întrebat cum a primit criticile şi atacurile venite la adresa sa din partea unor lideri ai PSD, el spunând că ”joacă la altă ligă” şi nu se lasă afectat de astfel de comentarii. El răspunde astfel atacurilor lui Mihai Tudose, dar şi asocierilor pe care liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a făcut cu Diana Şoşoacă, atunci când a fost întrebat dacă i-a propus lui Geoană să fie preşedinte, iar liderul PSD a răspuns: ”După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat şi am sunat-o pe doamna Şoşoacă şi i-am propus să fie premier”.

”Am trecut prin prea multe în viaţa mea şi sunt un om mult prea înţelept şi să o spun şi pe aia, joc şi la altă ligă ca să mă las afectat de astfel de comentarii. Eu sunt convins că majoritatea celor din partide nu sunt de acord cu astfel de afirmaţii. Nu tratezi un fost coleg aşa şi mai ales un lider atât de important. Ei ar trebui să fie mândri de faptul că unul care a condus PSD-ul a ajuns să fie un personaj atât de important, ar trebui să fie mândri şi neapărat să-mi propună mie să fac ceva, deşi au făcut-o. E altă discuţie, deci nu mă interesează!”, a afirmat Mircea Geoană, marţi seară, la Antena 3.

El a spus că este interesat ca oamenii să nu trebuiască să aleagă ”figuri impuse”.

”Mă interesează un singur lucru: să putem să fim siguri că oamenii îşi aleg liderii pe care şi-i doresc fără să fie obligaţi să joace la figuri impuse şi părerea mea este că, din punct de vedere electoral, deşi tactic face sens - te ajut pe tine să treci hopul cu europarlamentarele şi facem o mică combinaţie, scurtăm calendarul pentru alegerile prezidenţiale din motive care poate că sunt legate de cel care stă cel mai bine în sondaje, poate e legat de alte calcule cu privire la joburi viitoare ale unor lideri actuali, nu ştiu, problema dânşilor - dar oricât de mult te-ai învârti în jurul problemei, în clipa de faţă nu sunt candidaţi suficient de robuşti ca să câştige preşedinţia României”, a adăugat Geoană.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost ironic atunci când a fost întrebat dacă i-a cerut lui Mircea Geoană să candideze la preşedinţie cu susţinerea PSD. “După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat şi am sunat-o pe doamna Şoşoacă şi i-am propus să fie premier”, a spus Ciolacu.

Ironic la adresa lui Geoană a fost şi europarlamentarul Mihai Tudose.

”Am citit cu foarte mare interes un sondaj de opinie făcut de o casă de sondare din Brazilia. În aceste sondaje, poţi să obţii un rezultat din baie, poţi să obţii un rezultat din cum pui întrebările şi să-l scoţi pe Tudose cu 110% dacă vrei, ca cel mai scund dintre scunzi, cu toate că eu am 1,98 metri. Dacă te pricepi un pic, îţi iese. Eu sunt ancorat în viaţa reală şi zic că nu strânge nici semnăturile ca să candideze, cum o face el pe independentul”, a spus Mihai Tudose la Prima TV.

Mihai Tudose a fost întrebat dacă PSD şi PNL ar putea să-l susţină pe Mircea Geoană pentru prezidenţiale.

”PSD şi PNL ar putea să-l susţină şi pe Superman, dacă începem iar cu teoria. Practic, nu. Dacă vrea neapărat, să vină în partid, să vedem, să discutăm. Aşa cum o joacă domnul Geoană acum, «Eu sunt un asset, sunt o chestie din spumă şi vă fac o favoare că aş putea să accept să candidez pentru voi», vine răspunsul ăla românesc: Mai du-te, mă, … candidează!”, l-a îndemnat Tudose.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Rusia își concentreză atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi. Preşedinta Comisiei Europene: „A încercat să ne destabilizeze”
Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene a declarat vineri, 19 aprilie, că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, pentru a...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Mircea Geoana, #PSD, #atacuri, #lideri , #stiri Mircea Geoana