Europarlamentarul PNL Mircea Hava: "A te juca cu destinul României şi cu banii europeni, ca o condiţie în formarea unui guvern, e absolut deplasat şi ilogic"

Sambata, 20 Noiembrie 2021, ora 09:32
2499 citiri
Europarlamentarul PNL Mircea Hava: "A te juca cu destinul României şi cu banii europeni, ca o condiţie în formarea unui guvern, e absolut deplasat şi ilogic"
Europarlamentarul PNL Mircea Hava FOTO Hepta

Europarlamentarul PNL Mircea Hava a scris într-o postare pe Facebook că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) nu are nevoie de „reevaluări” politice şi trebuie operaţionalizat în beneficiul României.

Politicianul PNL critică o posibilă modificare a planului, despre care spune că ar reprezenta ”un dezastru pe care România nu îl poate tolera”.

Reacţia europarlamentarului PNL vine după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social-democraţii vor să „optimizeze PNRR” şi că, dacă se va forma coaliţia de guvernare PNL-PSD-UDMR, lilderii celo trei partide vor face o deplasare la Bruxelles să discute punctual despre acest lucru. ”PNRR nu are nevoie de „reevaluări” politice, el trebuie operaţionalizat în beneficiul României!”, a scris Mircea Hava într-o postare.

Europarlamentatul afirmă că ”lupta politică de la vârful statului român îşi găseşte, din păcate, ecouri şi în ceea ce priveşte PNRR-ul”. ”Aud, tot mai des, voci care şi-ar dori o reaşezare sau o reevaluare a Programului.

Ori asta, nu e de acceptat! A te juca cu destinul României şi cu banii europeni, ca şi condiţie în formarea unui Guvern, e absolut deplasat şi ilogic. Vă spun şi de ce: pentru că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă s-ar fi putut modifica doar într-o conjunctură extremă şi, neapărat, obiectivă, admisă ca atare de toţi cei implicaţi în aprobarea PNRR”, spune el.

Potrivit lui Mircea Hava, ”PNRR-ul, bun sau rău, trebuie operaţionalizat, pentru că e vorba de o prioritate naţională”. ”Nu uitaţi că Programul e asumat de preşedinţie, guvern şi validat, chiar prin prezenţa doamnei Ursula von der Leyen, de către Comisia Europeană. Aşa că logica elementară are aici un singur sens: IMPLEMENTARE! Există, firesc, aspecte care pot aduce întârzieri, însă o modificare structurală în PNRR însemnă un dezastru pe care România nu îl poate tolera şi nu şi-l poate permite.

La momentul actual, avem un număr foarte mare de investiţii care trebuie realizate într-un timp clar definit, avem un calendar ferm de urmat iar întârzierea negocierilor privind Acordul de Parteneriat şi stabilizarea Programelor Operaţionale ne arată că timpul nu ne este un aliat, cât mai mult un duşman.

Semnalul meu de alarmă către politicienii români e acela de a îşi duce bătăliile la sediile de partid, fără a compromite şansa uriaşă şi beneficiile pe care ţara le are prin PNRR”, spune Hava.

Europarlamentarul afirmă că va susţine, ca europarlamentar, exact ceea ce trebuie şi ceea ce avem nevoie: asigurarea cadrului de lucru, în regim de urgenţă pentru beneficiarii Programului. ”Asta înseamnă finalizarea şi oferirea regulilor de implementare, a ghidurilor şi totodată eficientizarea licitaţiilor şi achizitiilor.

PNRR trebuie să funcţioneze pentru România cu precizia unui ceas elveţian. Cât mai departe de interesele obscure de pe scena politică actuală”, mai spune Hava.

Eveniment Quarterly Report

România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
România a primit 2,76 miliarde de euro, a doua tranșă din PNRR. Ce reforme cheie vor fi posibile cu ajutorul banilor
Comisia Europeană a efectuat a doua plată de 2,76 miliarde EUR către România în cadrul mecanismului de redresare și de reziliență (PNRR), potrivit unui comunicat al executivului european....
Dezastrul care ne-ar putea lăsa fără banii europeni. Jaloanele din PNRR pe care politicienii le-au tot amânat
Dezastrul care ne-ar putea lăsa fără banii europeni. Jaloanele din PNRR pe care politicienii le-au tot amânat
Banii europeni sunt în pericol din cauza neîndeplinirii unor jaloane din PNRR. Chiar dacă Guvernul a adoptat modificări fiscale, în special pentru mediul privat, care va plăti mai mulți...
#Mircea Hava, #PNRR, #reevaluare pnrr, #dezastru Romania, #negocieri guvern , #PNL