Ziare.com
Mircea Lubanovici

Despre Mircea Lubanovici

Mircea Lubanovici s-a nascut in 20 iulie 1958 in municipiul Suceava. A emigrat in SUA in 1985 (la varsta de 27 ani) impreuna cu sotia sa Monica cu care este casatorit din 1983.

La plecarea din tara au renuntat la cetatenia romana, dar in 1993 au redobandit-o.

Are cinci copii: Lia (24), Gina (23), Roxana (21), Jennifer (19) si Jonathan (17).

Studiile si activitate profesionala

In iunie 1976 a absolvit Scoala Profesionala din cadrul Liceului Industrial nr.2, Suceava, continuindu-si studiile liceale la seral si completandu-le in iunie 1978.

In perioada iulie 1977 – octombrie 1978 a lucrat ca frezor in Intreprinderea de Reparatii Auto, Suceava.

La eliberarea din serviciul militar a lucrat ca fotograf autorizat liber Profesionist, din aprilie 1980 pana in luna iunie 1985. A deschis un studio foto in Suceava.

In iunie 1985, dupa ce a obtinut aprobarile necesare si viza de intrare in SUA sponsorizata de parintii sotiei, a parasit Romania ca emigrant cu tranzitul prin lagarul de refugiati din Roma, Italia, prin grija organizatiei Lutheran Child Services.

Emigrant in SUA si inceperea unor afaceri

Ajuns in Statele Unite a urmat cursuri intensive de limba engleza la colegiul "Harry Truman Community College" din Chicago, incepand cu Iulie 1985 si pana in Iunie 1986.

In perioada noiembrie 1985 – mai 1986 a urmat cursuri specializate "CNC programator operator" la Institutul "Power Engineering Institute" din Palatine, Illinois. Din luna mai 1986 si pana in mai 1989 a lucrat ca Operator & Programator CNC la "Tool and Engineering Company" din Chicago, firma specializata pe productia de piese fine si de ansamblu pentru producatorul American de automobile "Ford".

In mai 1989 a deschis o firma de constructii – "M & M General Construction Company", specializata pe constructii si renovari de imobiliare rezidentiale, precum si de spatii comerciale. Firma a functionat pana in vara anului 1992.

In noiembrie 1989 a mai deschis o firma, impreuna cu sotia, numita "Continental Textiles", specializata pe import-export al produselor de textile.

In 1993 a redobandit cetatenia romana.

In mai 1993 a urmat cursuri specializate import-export oferit de Camera de Comert din orasului Portand.

In primavara anului 1994 a urmat cursuri de management si marketing la "Portland Community College".

A publicat numeroase articole in ziarul "Romanian Times" precum si in ziarul "Romanian Tribune" si revista "Romanian Impact Magazine" din Chicago.

A fost invitatul a numeroase emisiuni radio si tv, precum "Pastorul Cel Bun" din Portland si emisiunea "Fata in Fata" realizata la Chicago de Romanian Television Network, emisiunea de radio Vocea Evangheliei din orasul Suceava si emisiunea de radio "Impact" din Chicago.

A organizat si a gazduit simpozioane si conferinte in comunitatea romaneasca din zona metropolei Portland in colaborare cu Ambasada Romaniei din Washington DC si Consulatul General al Romaniei din Los Angeles, precum si cu Onorabilul James Rudd, Consul Onorific al Romaniei din Portland Oregon.

Viata de familie

- Casatorit cu Monica Lubanovici din 20 iulie 1983.

- Impreuna au 5 copii: Lia (24 de ani) necasatorita – business manager in firma „Continental Textiles".

- Gina (23 ani) casatorita cu Greg Lynch. Gina este business manager in metropola Seattle, post obtinut dupa absolvirea Universitatii Northwest din Kirkland, statul Washington, in domeniul Business & Communication.

- Roxana (21 ani) necasatorita, studenta in anul 4 la Northwest University din Kirkland, in domeniul Psihologia Copilului.

- Jennifer (19 ani) necasatorita, studenta in anul 1 la Northwest University din Kirkland, in domeniul Artei si al Muzicii. Inainte de absolvirea liceului a fost premiata cu „Homecoming Queen" (Regina Frumusetii), iar in 2006 si 2007 a castigat premiul „Miss Vancouver – Washington" la concurcul de frumusete pentru adolescenti.

- Jonathan (17 ani) necasatorit, elev in clasa a 11-a la Liceul Mountain View din Vancouver, Washington, unde este component al echipei de baschet a scolii.

Apartenente in Organizatii Social-Culturale Romanesti din SUA

1998 – pana in prezent, membru al Consiliului de Administratie (Board of Directors) al misiunii crestine caritabile "Helping Hands of America";

2000 - pana in prezent, Editor si cofondator al ziarului "Romanian Times" din Portland, Oregon;

2002 - pana in prezent, membru al Consiliului de Administratie (Board of Directors) al misiunii crestine caritabile "The Messengers" din Portland;

2003 - 2007 – Editor/Director de Programe – Emisiunea Saptamanala TV "Pastorul Cel Bun" realizata de misiunea "The Messengers";

2005 – pana in prezent, presedintele organizatiei "Romanian American Society" din orasul Portland, Oregon;

2005 – pana in prezent, membru al organizatiei "Congress of Romanian Americans" (CORA), din Washington, D.C.;

2006 - pana in prezent, membru biroului director al organizatiei "Portland-Iasi Sister Cities";

Mai 2007 – Presedintele sectiei de votare din Portland cu ocazia referendumului national

Mircea Lubanovici
Mircea Lubanovici

Data nasterii:  20 iulie 1958,Suceava

Cariera:  Om de afaceri

Evenimente importante:  Candidatura PDL, alegeri parlamentare 2008

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Mircea Lubanovici, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor