Ce uita Mircea Lucescu

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 09:44
4087 citiri
Ce uita Mircea Lucescu

Mircea Lucescu a sarit in apararea fiului sau, Razvan, atacand fara mila doi monstri sacri ai antrenoratului din tara noastra, Emerich Ienei si Anghel Iordanescu.

Daca pe Ienei l-a lovit marlaneste, legandu-se de varsta omului care a reusit totusi o performanta fabuloasa, castigarea Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, pe "tata Puiu" l-a atacat "pe partea profesionala".

"El n-a construit nimic, a luat mereu echipele gata facute!", a tunat Lucescu, aluzie la preluarea Stelei imediat dupa castigarea CCE, urmata de o victorie in Supercupa Europei, un an mai tarziu, dar si la echipa nationala, la performanta din 1994 contribuind, in opinia antrenorului lui Sahtior, si el.

Generalul Iordanescu a raspuns, in mare, elegant, parand cu argumente fotbalistice, dar i-a reamintit lui Lucescu de "performantele" avute inainte de 1989.

Mircea Lucescu a uitat insa un detaliu extrem de important al carierei sale, poate varful acesteia - Supercupa Europei castigata cu Galatasaray la inceputul acestui deceniu.

Desi il acuza pe Iordanescu de faptul ca a obtinut performante cu echipe gata formate, "Il Luce" nu mentioneaza ca si el a facut exact acelasi lucru! Adus in Turcia de Hagi si Popescu, dupa cum spun gurile rele, Lucescu a disputat meciul vietii la doar cateva zile dupa instalarea in functie.

Galatasaray, castigatoarea Cupei UEFA in sezonul precedent, cu Fatih Terim pe banca, intalnea campioana Europei de atunci, Real Madrid, in finala Supercupei de la Monaco. Primul "11" folosit de Lucescu in fata "galacticilor" avea doar 3 modificari fata de echipa de start folosita de Terim in meciul cu Arsenal, din finala UEFA.

Galatasaray, in Supercupa Europei:

1 Claudio Taffarel - 3 Bulent Korkmaz (c), 4 Gheorghe Popescu, 35 Capone, 57 Hakan Unsal - 7 Okan Buruk, 5 Emre Belozoglu, 10 Gheorghe Hagi - 8 Suat Kaya, 22 Umit Davala - 9 Mario Jardel.

Rezerve:

16 Kerem Inan, 6 Ahmet Yildirim, 14 Fatih Akyel, 28 Bulent Akin, 11 Hasan Sas, 20 Serkan Aykut.

Antrenor: Mircea Lucescu

Galatasaray, in finala Cupei UEFA:

1 Taffarel - 35 Capone, 3 Bulent Korkmaz, 4 Gheorghe Popescu, 67 Ergun Penbe - 22 Umit Davala, 8 Suat Kaya, 10 Gheorghe Hagi, 7 Okan Buruk - 6 Arif Erdem, 9 Hakan Sukur.

Rezerve: 30 Kerem Inan, 14 Fatih Akyel, 33 Hakan Unsal, 13 Mehmet Yozgatli, 16 Ahmet Yildirim, 23 Hasan Sas.

Antrenor: Fatih Terim

Cariera lui Mircea Lucescu a cunoscut o panta ascendenta imediat dupa victoria din Supercupa Europei, el devenind un antrenor apreciat in Turcia. De aici a ajuns la Sahtior, unde a reusit sa castige al doilea trofeu continental, intrand in topul mondial al tehnicienilor aflati inca in activitate.

Dincolo de multitudinea de lucruri bune facute pentru fotbal, Mircea Lucescu are si cateva "bube", mai ales din perioada de dinainte de Revolutia din 1989, dar pe care acesta evita si acum sa si le asume.

Mai mult, usurinta cu care reproseaza altora lucruri pe care el insusi le-a facut la un moment dat tradeaza o ipocrizie care nu poate fi mascata de nicio performanta.

Citeste si:
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Cîțu, despre impozitul progresiv: ”Liviu Dragnea a încercat doi ani să schimbe cota unică, este aceeaşi meteahnă”
Fostul președinte PNL, Florin Cîţu a declarat, luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce...
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Fenechiu susține că PNL nu e dispus să renunțe la cota unică de impozitare: ”A adus mult progres în România”
Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, afirmă că PNL nu este dispus să renunţe la cota unică de impozitare şi consideră că partidul este pus în dificultate de faptul că PSD a adus...