Dezvaluiri incredibile despre cariera "patata" de blaturi a lui Mircea Lucescu

Luni, 04 Iulie 2011, ora 07:34
8483 citiri
Dezvaluiri incredibile despre cariera "patata" de blaturi a lui Mircea Lucescu

Mircea Lucescu este, probabil, cel mai bun antrenor roman al ultimelor doua-trei decenii, el facand parte dintr-un grup select al tehnicienilor din tara noastra care au reusit sa castige un trofeu continental, alaturi de Pisti Kovacs si Emerich Ienei.

Totusi, cand se afla la inceput de drum in antrenorat, "Il Luce" s-a folosit de toate mijloacele puse la dispozitie de regimul comunist pentru a avea succes, dupa cum marturisesc chiar oamenii care au avut de a face cu formatiile de acesta.

"Acum, intr-adevar, Lucescu e antrenor pe picioarele lui! Atunci avea proptele grele...", isi incepe povestea, publicata in editia tiparita a Prosportului antrenorul Ioan Sdrobis, om care a trait mult in fotbalul nostru.

Intrebat despre aranjamentele facute de Lucescu in perioada in care acesta activa la Dinamo, Sdrobis a venit chiar si cu un exemplu concret, un meci dintre Otelul Galati si "caini", din 1987, incheiat la egalitate, 3-3.

"Domnule, asa erau vremurile. Veneau inainte si spuneau scorul si cine marcheaza! Il aveau in spate pe Postelnicu, pe Barbulescu... La meciul ala au venit Ianul si Mircea (Lucescu - n,r,). Si au zis ca trebuie sa se termine 3-3. Ma rugam de ei: Mai, Vasile, mai, Mircea! Cu scorul asta ne retrogradati! Ce va mai pasa? Cu trei zile inainte ati pierdut acasa cu Moreni, 2-3! Mai conteaza ca e 3-3 sau 4-3?. Ei, nu si nu! Nu-i interesa, stabilisera ca trebuie sa fie 3-3 si Camataru sa dea golurile...", a dezvaluit Sdrobis.

Totusi, "Parintele" sustine ca Mircea Lucescu nu era decat un simplu beneficiar al unui sistem foarte bine pus la punct de echipele departamentale.

"Mircea era beneficiarul! Au fost altii care au declansat nebunia asta..."

Desi mai multi oameni implicati in fotbalul romanesc inainte de 1989 l-au acuzat direct pe Mircea Lucescu de participare la blaturile "Cooperativei", inclusiv Mircea Angelescu, fost sef al FRF intre anii 1970 si 1990, tehnicianul a negat in permanenta acest aspect pe care l-a pus pe seama invidiei pe care a starnit-o cu rezultatele sale.

M.D.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Mircea Lucescu blaturi Dinamo, #Mircea Lucescu blat, #Ioan Sdrobis blaturi Lucescu, #Mircea Lucescu Dinamo , #antrenor