Mircea Lucescu a anunțat când se va retrage din fotbal! Care este acum visul tehnicianului de 76 de ani

Luni, 28 Martie 2022, ora 15:18
2535 citiri
Mircea Lucescu a anunțat când se va retrage din fotbal! Care este acum visul tehnicianului de 76 de ani
Mircea Lucescu FOTO facebook

Mircea Lucescu a acordat un interviu publicației britanice The Guardian, în care a vorbit despre războiul din Ucraina și implicațiile lui.

"Ştiu că mulţi vor spune că este greşit din punct de vedere moral ca unii oameni să lupte într-un război, în timp ce alţii joacă fotbal. Dar fiecare persoană poate lupta într-un mod personal, poate face tot posibilul pentru a-i ajuta sau sprijini pe cei de acasă. Performanţa pe teren îi poate încuraja şi inspira pe mulţi.

Am transmis federaţiei ucrainene gândurile mele. Cred că ar fi o idee bună să avem o echipă comună creată din jucătorii de la Şahtior şi Dinamo care să se antreneze la Bucureşti înaintea meciului din play-off-ul pentru CM Scoţia - Ucraina din iunie. Îmi doresc ca jucătorii internaţionali să formeze o echipă care să se antreneze şi să joace amicale împotriva cluburilor care nu sunt implicate în competiţiile europene. Jucătorii echipei Dinamo sunt acum aproape de Lvov, se antrenează acolo. În fiecare zi, oamenii mei de acolo îmi trimit videoclipuri cu sesiunile de antrenament. Le-am cerut doar să-şi menţină pregătirea fizică, să alerge puţin şi să meargă la sală", a declarat Lucescu.

"Cred că cei care au vorbit în favoarea invaziei ar trebui să fie suspendați, pentru că sportul nu are nicio legătură cu acest lucru", spune el. "Sportul ar trebui să fie despre fair-play și pasiune. Nu este în structura unui sportiv să valideze războiul. Cei care vorbesc despre el în mod pozitiv sunt victime ale propagandei, pur și simplu nu poți face asta".

Lucescu nu se gândește la pensionare, nici măcar în acest context teribil. El încă visează la o revenire în Ucraina pentru a conduce Dinamo. "Mi-e dor de rutina mea zilnică, mi-e dor de antrenamente, de băieții mei de acolo. Sunt norocos că fiul meu Răzvan Lucescu este antrenorul lui PAOK în Grecia și îi urmăresc meciurile tot timpul. Visul meu este să văd Ucraina și poporul ei zâmbind din nou. Atâta timp cât voi avea energie și voi fi sănătos, nu mă voi opri niciodată", a mai declarat tehnicianul care peste patru luni va împlini 77 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste mare pentru Real Madrid. Cine e fotbalistul care a revenit la antrenamente
Veste mare pentru Real Madrid. Cine e fotbalistul care a revenit la antrenamente
Portarul Thibaut Courtois a reluat antrenamentele individuale cu Real Madrid mai devreme decât era prevăzut, la mai puţin de o lună după operaţia de menisc de pe 20 martie, informează...
Prima imagine cu Simona Halep după retragerea neașteptată: ”Ești o zeiță adevărată!” FOTO
Prima imagine cu Simona Halep după retragerea neașteptată: ”Ești o zeiță adevărată!” FOTO
Simona Halep a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictate de ITIA la 9 luni. Deși și-a anunțat prezența săptămâna...
#mircea lucescu, #retragere, #antrenor, #Ucraina razboi, #fotbal, #planuri , #stiri fotbal