Mircea Lucescu n-a fost dorit la nationala Romaniei

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 22:16
5812 citiri
Mircea Lucescu n-a fost dorit la nationala Romaniei

Mircea Lucescu a fost folosit ca vehicul electoral de Razvan Burleanu la alegerile pentru sefia FRF din 2014, insa cand presedintele Federatiei a avut cu adevarat posibilitatea sa ii ofere un contract s-a uitat in alta parte.

Burleanu a preluat conducerea fotbalului romanesc facand o multime de promisiuni, una dintre cele mai sonore fiind aceea de a incerca sa-l readuca pe Mircea Lucescu pe banca primei reprezentative. Dupa ce a castigat alegerile din urma cu aproape patru ani, el a facut chiar un drum inutil la Donetk pentru a discuta cu "Il Luce".

Timpul a trecut, iar necunoscutul Burleanu a reusit cu multa abilitate, profitand de sistemul pus pe roate de Mircea Sandu, sa isi consolideze pozitia de la FRF, exercitiile de imagine fiindu-i tot mai putin necesare pentru un nou mandat.

Asa se face ca in vara acestui an, atunci cand erau cele mai mari sanse ca Lucescu sa fie convins sa revina la prima reprezentativa, presedintele FRF a preferat sa-l ignore.

Daca pana acum cateva zile puteam discuta la nivel teoretic despre aceasta situatie, chiar Mircea Lucescu a lamurit lucrurile, declarand cat se poate de clar urmatoarele: "Lumea nu m-a vrut selectioner. Daca ma voiau, eram selectioner."

Daca reactia lui nu este suficient de convingatoare, desi ma indoiesc de asta, putem aduce in discutie si ce a spus fiul sau, Razvan, in vara, atunci cand a transmis ca cel mai bun antrenor roman din ultimele decenii a asteptat in zadar sa fie contactat de catre FRF.

Sigur ca scuze se pot gasi, cea mai comoda fiind cele despre nationala care avea in vara un selectioner si despre salariul urias pe care il are Lucescu. In realitate, toata lumea stia din vara ca Daum va fi demis mai devreme sau mai tarziu, iar despre salariu nu se poate discuta din moment ce nu a existat nici macar o discutie de principiu.

E greu ca orice persoana obiectiva sa nu il acuze pe Burleanu de ipocrizie. Presedintele FRF putea evita asta numai daca discuta cu Lucescu, iar acesta refuza sa astepte o eventuala demitere a lui Daum sau daca solicita un salariu pe care forul roman nu si-l permitea. Cum asta nu s-a intamplat, conducerea FRF nu are niciun argument pentru a sustine ca nu s-a folosit de numele lui Lucescu in scop electoral si atat.

Si ma indoiesc ca o echipa care nu isi tine una dintre cele mai importante promisiuni din campanie poate face suficient de multe lucruri bune pentru fotbalul romanesc.

P.S. Nu spun ca Lucescu ar fi fost o alegere mai buna decat Cosmin Contra, acesta din urma avand rezultate neasteptat de bune pana acum. Nici nu conteaza in contextul acestei discutii. Ce conteaza este ca, avand acest exemplu, nicio promisiune trecuta sau viitoare a actualei conduceri a Federatiei nu are vreun suport.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Mircea Lucescu nationala Romania, #Lucescu Burleanu echipa nationala, #Lucescu oferta echipa nationala , #nationala