Arta lui Lucescu, elogiata de presa spaniola

Luni, 04 Aprilie 2011, ora 11:57
2696 citiri
Arta lui Lucescu, elogiata de presa spaniola

Presa spaniola il lauda pe Mircea Lucescu pentru profesionalismul sau si pentru maiestria sa de a crea cea mai buna echipa "braziliana" din Europa.

Unsprezecele ucrainean are sase brazilieni in lot, toti mijlocasi si atacanti, si a pierdut un singur joc din cele opt partide jucate in Champions League, informeaza El Periodico.

Seriozitatea si imaginatia imbinate in proportii identice realizeaza un echilibru perfect al oricarei echipe. Aceasta formula genereaza progres. Cele sapte victorii din opt partide in Liga Campionilor si cele 12 puncte avans din campionatul ucrainean dovedesc valoarea lui Sahtior Donetk.

Echipa antrenata de Mircea Lucescu, care a aterizat ieri (n.r. duminica) la Barcelona, a devenit cea mai buna promotoare a fotbalului brazilian in Europa. Sase jucatori din lot, toti mijlocasi si atacanti, sunt originari din tara care a castigat de cinci ori titlul mondial.

Toti brazilienii sunt reprezentanti ai fotbalului spectacol si au fost descoperiti, cand nu erau cunosocuti pe plan international, de catre ochiul experimentat al lui Mircea Lucescu. Clubul i-a cumparat la un pret scazut si Lucescu i-a propulsat spre marea performanta.

In special Jadson, cel mai bun dintre toti, care a sosit la Donetk in 2005 impreuna cu Elano si Matuzalem, continuand cu Willian si terminand cu Alex Teixeira, ultimii veniti in decembrie 2009.

De cei sase brazilieni depinde viitorul lui Sahtior in Europa. "Echipa este in progres. Noi jucam un fotbal care atrage publicul," a declarat Willian dupa eliminarea Romei.

"Sunt foarte buni (jucatorii lui Sahtior - n.r.). Intotdeauna mentin un ritm ridicat al jocului si Lucescu stie totul despre ce trebuie sa faca in teren," a spus antrenorul Barcelonei, Guardiola.

Toate acestea includ si abilitatea lui Mircea Lucescu de a sacrifica uneori spectacolul in favoarea rezultatului. Sahtior a comis cele mai multe faulturi din Champions League, dintre toate echipele (140), aproape dublu fata de Barcelona (76). Sase jucatori de la Sahtior sunt la un pas de a fi suspendati, avand cate un cartonas galben.

O echipa avand in componenta jucatori brazilieni, dar care este capabila sa joace la rezultat. Aceasta este arta lui Mircea Lucescu.

Prima mansa a intalnirii dintre FC Barcelona si Sahtior Donetk, din sferturile Ligii Campionilor, va avea loc miercuri seara, de la ora 21:45, in Spania.

Partida va fi transmisa in format LIVE text de site-ul Ziare.com, la fel ca si celelalte meciuri din aceasta faza a celei mai importante competitii intercluburi din Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Mircea Lucescu presa spaniola, #Mircea Lucescu Sahtior Barcelona, #barcelona Sahtior Liga Campionilor , #Sahtior Donetk