Cum a revolutionat Mircea Lucescu fotbalul modern

de Marius Doroftei , Editor Ziare.com
Luni, 07 Februarie 2011, ora 19:27

   

Cum a revolutionat Mircea Lucescu fotbalul modern
Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior Donetk, se mandreste cu o inovatie, implementata de el la inceputul anilor '90, care a revolutionat fotbalul modern, asa cum il cunoastem in ziua de azi.

"Il Luce" marturiseste ca a fost primul antrenor care s-a gandit sa isi monitorizeze proprii jucatori, dar si adversarii, acest lucru usurandu-i considerabil pregatirea partidelor.

Tehnicianul roman a pus in practica aceasta idee in momentul in care a ajuns in Italia, dupa Revolutia din 1989, cand a preluat pe Pisa si, mai apoi, pe Brescia.

"Ideea de monitorizare ajuta foarte mult. Reducea mult din timpul acordat analizelor. Ce vi se pare atat de straniu, in 1990, cand am ajuns in Italia nu exista nimic in legatura cu aceasta modalitate de analiza. Existau oameni care mergeau sa vada meciuri, dar nu exista aceasta tipologie de a analiza, de a urmari descrierea jucatorilor intr-un mod foarte amanuntit", a marturisit Lucescu la GSpTV.

Antrenorul lui Sahtior a mai dezvaluit ca aceasta idee inovatoare ii "incoltise" inca din perioada in care antrena in tara, la Corvinul sau Dinamo, insa mijloacele tehnice pe care le avea la dispozitie erau foarte limitate.

"Am facut si in Romania treaba asta. Cand am fost la Corvinul, nu aveam meciuri televizate, nu puteam urmari meciurile adversarilor, de aceea imi analizam propriii jucatori prin metodele mele.

Am primit apoi 500 de franci elvetieni pentru o reclama la lapte in Elvetia, iar cu acei bani am cumparat un video. La Dinamo am cumparat o camera, inregistram meciurile, faceam sinteza jocurilor adversarilor", a mai spus Mircea Lucescu.

Daca la inceputul anilor '90 programele de analiza a partidelor de fotbal erau ca si inexistente in fotbalul mondial, in prezent, niciun antrenor care se respecta nu lucreaza fara acest instrument extrem de util in pregatirea unui meci.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3404 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nastratin
rank 1
mda...metoda securistilor!!!
..
paraipan
rank 5
Daca la inceputul anilor '90 programele de analiza a partidelor de fotbal erau ca si inexistente in fotbalul mondial ..
N'am, .. ma bilbii, .. a .. ih ..! Ce aberatzie! Suedezii in'58 filmau tot, iar apoi analizau. Pele nu aratase tot, asa ca'n finala n'au stiut sa'l tzina, si au luat'o cu 5-2. Toate echipele mari si natzionalele decente analizau meciurile, si asta dupa WWII.
Ca acum, datorita tehnologiei, se analizeaza si'n divizia IV-a, asta'i altceva.
In anii '20 si '30 Venus Bucuresti avea 3 oameni care luau notitze la meciurile adversarilor mai importantzi. Se facea o adevarata arhiva, scrisa nu Video. In baza ei se pregateau meciurile.
Io cred ca Nea' Mircea a luat'o pe aleea trandafirilor, .. rozaaaaa!
Socialistwars
rank 5
Da si eu cred ca metoda asta exista de cind este video
Evident, era folosita in gimnastica, probabil si in multe alte sporturi
marian595
rank 1
bravo!!!
sint sigur ca si regretatul Stefan Kovacs cind a cistigat C.C.E. cu Ajax a invatat de la Lucescu
Latinu
rank 1
Bravo D-le Lucescu
Muriti de ciuda, voi care n-ati realizat nimic in viata voastra. Cel mai usor este sa comentezi si sa critici tot. Voi va pricepeti la fotbal si politica dar sunteti niste neica nimeni frustrati.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor