Lucescu socheaza: Sunt suparat pe toata natia romaneasca

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 09:03
4823 citiri
Lucescu socheaza: Sunt suparat pe toata natia romaneasca

La o zi dupa ce Razvan Rat a afirmat ca ii este rusine ca e roman, Mircea Lucescu face o declaratie similara, sustinand ca este suparat pe intreg poporul.

Antrenorul lui Sahtior a refuzat in prima faza sa explice eliminarea Sahtioruui din cupele europene, afirmand ca este suparat pe poporul roman.

"Sunt suparat pe toata natia romaneasca. E incredibil cat de mult ne bucuram de raul altuia", a spus Mircea Lucescu pentru editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

Apoi, Lucescu a trecut peste suparare si a contestat calificarea cipriotilor de la APOEL in primavara Ligii Campionilor.

"Se mai intampla si astfel de situatii, care e problema? Apoel Nicosia n-ar fi meritat sa se califice in optimile Ligii Campionilor. O echipa bine organizata, disciplinata, pe care n-a bagat-o nimeni in seama, dar a avut multa sansa, a marcat si in minutul 94. Asta a fost!", a mentionat Lucescu.

Totusi, Lucescu sustine ca Sahtior este mult sub APOEL Nicosia ca valoare, desi cipriotii au un buget de 20 de ori mai mic decat echipa sa.

"Nu e nici un fel de soc. De ce astepta lumea atat de mult de la Sahtior? Ce superjucatori am eu in echipa? Am cumva fotbalistii Barcelonei, ai lui Real Madrid? Am o echipa de copii, care usor-usor creste. Se poate pierde, dar problema era daca n-am fi existat pe teren, iar adversarii si-ar fi creat multe ocazii. Sigur, e si vina noastra, cu tot ghinionul avut. Am multi jucatori tineri foarte talentati, care n-au insa un comportament liniar si mai au multe lucruri de invatat pentru a face performanta la nivel european. Nu i-am cumparat sa-i tin pe tusa. Puteam sa-i tin rezerve si sa joc doar cu unu-doi.

Se merge inainte. Trebuie sa fii nu stiu cum sa compari o echipa tanara, de perspectiva, cum suntem noi, cu una matura, APOEL Nicosia, cu jucatori de 29-30 de ani, cu foarte multa experienta, trecuti prin campionate importante. Pe acestia ajunge doar sa-i organizezi foarte bine si sunt superiori jucatorilor de talent. In fotbalul de azi talentul e ultima calitate. Important e spiritul de daruire, sacrificiul, organizarea jocului. E greu daca aceste lucruri nu sint bine asamblate", a sustinut el.

Mircea Lucescu a explicat apoi motivul pentru care Razvan Rat a jucat foarte putin in acest sezon.

"In Champions League vad ca a jucat toate meciurile, mai putin unul. Atat timp cat pot sa-l bag, si nu trebuie sa tin cont de limita de jucatori ucraineni, joaca. In campionat, cind sint obligat de regulament sa folosesc patru ucraineni, am de ales intre Rat si Srna. Il prefer pe Srna pentru ca e capitan de echipa, are si o alta stare de spirit dupa calificarea nationalei Croatiei la Euro 2012, e foarte bun si solicitat de toata echipa in teren. Pentru mine toti fotbalistii sint la fel, joaca cine consider eu ca trebuie sa joace. Nu am nimic cu Rat. In fotbal nu trebuie sa fii partinitor. Sevciuk, cel care a jucat in locul lui in campionat, a marcat trei goluri si a avut evolutii foarte bune. Si el e international ca si Rat", a explicat Lucescu.

Sahtior Donetk a fost eliminata din cupele europene dupa ce a pierdut meciul de pe teren propriu cu FC Porto, scor 0-2.

C.M.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#mircea lucescu, #Sahtior Donetk , #Sahtior Donetk