Mircea Lucescu plange dupa Steaua

Vineri, 22 Iulie 2011, ora 14:28
2017 citiri
Mircea Lucescu plange dupa Steaua

Mircea Lucescu, antrenorul campioanei Ucrainei, Sahtior Donetk, este socat de situatia in care a ajuns STeaua, club cu care simpatiza in copilarie si care isi paraseste in acest sezon arena traditionala din Ghencea.

"Il Luce" sustine sustine ca "ros-albastrii" se vor "rupe" de istorie si de traditie daca vor parasi Ghencea, un lucru pe care tehnicianul roman nu il poate concepe.

"Dincolo de ce cred unii si altii, eu am fost suporter CCA pana cand am ajuns jucator la Dinamo.

Istoria si traditia, care nu se construiesc peste noapte, formeaza fundamentul pentru glorie si putere. Iar Steaua si-a ridicat si si-a consolidat numele cu munca unor intregi generatii de jucatori, antrenori, conducatori. Abandonarea stadionului va insemna ca pierde tot ce a castigat de-a lungul atator decenii. Sa nu faca asta! Sa nu faca! Nu poti sa duci pur si simplu Steaua la Ploiesti sau Pitesti, sau sa pui Rapidul sa joace in Berceni ori Sportul prin Militari. Distrugem asa tot ce a fost bun ani la rand. Nimeni n-are dreptul sa le ia echipa copiilor din Ghencea", a spus Lucescu in editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

Antrenorul mai spune ca Liga 1 ar fi lipsita de spectaculozitate daca derbiurile dintre Steaua si Dinamo s-ar juca pe National Arena si nu pe stadioanele traditionale ale celor doua rivale.

"Fotbalul nostru n-ar fi avut aceeasi savoare fara derbirile Steaua - Dinamo din Ghencea sau din Stefan cel Mare. O confruntare de mare profesionalism, cu incarcatura, doua meciuri pentru care munceam un campionat intreg si le asteptam cu sufletul la gura. Fie ca eram pe gazon, fie pe banca! Nici nu-mi inchipui acum asemenea partide pe cine stie unde!", a mai spus Mircea Lucescu, el gasind si o solutie pentru ca echipa lui Gigi Becali sa ramana in Ghencea:

"Stelei ar trebui sa i se perceapa chirie un leu in Ghencea. Simbolic! E echipa copiilor de acolo, a celor care au crescut langa aceasta legenda. N-are nimeni dreptul sa le ia bucuria de a vedea Steaua pe stadionul ei, in casa ei. Nu e normal ca oamenii sa sufere!".

Steaua nu va mai juca pe Ghencea in noul sezon al Ligii 1 dupa ce patronul Gigi Becali a refuzat sa plateasca chiria arenei in ultimul campionat.

"Ros-albastrii" vor evolua, in primele intalniri la Constanta, urmand ca ulterior sa se mute pe noul National Arena, desi acolo vor achita cate 35.000 de euro pentru fiecare meci, fata de 22.000 de euro lunar, cat era chiria in Ghencea.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mircea Lucescu plange Steaua, #Steaua pleaca Ghencea, #Mircea Lucescu Steaua , #Sahtior Donetk