Mircea Lucescu socheaza: Vreau sa mor pe terenul de fotbal

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 07:23
2426 citiri
Mircea Lucescu socheaza: Vreau sa mor pe terenul de fotbal

Mircea Lucescu, antrenorul lui Sahtior Donetk, socheaza cu o declaratie in care spun ca si-ar dori sa moara pe teren, acesta fiind cel mai frumos lucru ce i se poate intampla unui antrenor, in opinia lui.

"As vrea sa mor pe teren. Inseamna ca ai trecut prin absolut tot in viata acolo, in mijlocul luptei. E cel mai frumos lucru care i se poate intampla unui antrenor", a declarat Lucescu intr-un interviu publicat in editia tiparita a Gazetei Sporturilor.

"Il Luce" sustine paradoxul enuntat recent de Sir Alex Ferguson, managerul lui Manchester United, si anume acela ca, de la o varsta, ajungi prea batran pentru a te mai retrage din fotbal.

"Cei care am trait o viata pe gazon suntem prea batrani sa mai parasim fotbalul. Bobby Robson, de exemplu, a renuntat o vreme, apoi, ajungand intr-un supermarket, s-a gandit: Ce caut eu aici?. Si s-a intors, desi era bolnav.

Nu poti sa te opresti. Degeaba zici ca visezi sa te retragi la un moment dat... Nu poti, pur si simplu. N-ai nevoie de liniste! Ai nevoie de tot ce iti da fotbalul. De tensiune, emotie, adrenalina... Noi, antrenorii, traim de doua ori mai intens decat oamenii normali. Emotiile noastre pot fi comparate cu cele pe care le simti la corida", a mai spus Lucescu.

Ajuns la 65 de ani, dupa ce a trecut si printr-un preinfarct, Mircea Lucescu afirma cat se poate de clar faptul ca nu ia in considerare retragerea din activitate.

"In nici un caz eu nu ma retrag! Niciodata! Ce sa fac? Fotbalul e viata mea si ma tine viu. M-as retrage daca m-as simti inutil, daca as simti ca lumea ma dezaproba. Antrenorii sunt ca actorii. Nu se retrag. Nu vreau sa ajung ca Brigitte Bardot sa plimb caini", a incheiat tehnicianul.

Mircea Lucescu este, fara indoiala, cel mai bun antrenor roman din ultimele decenii.

Cu 8 titluri de campion obtinute in 3 tari si doua trofee continentale, Supercupa Europei cu Galatasaray si Cupa UEFA cu Sahtior, "Il Luce" are un CV impresionant.

M.D.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mircea Lucescu moare teren, #Mircea Lucescu retragere fotbal, #Mircea Lucescu Sahtior Donetk, #Mircea Lucescu cariera , #Sahtior Donetk