De ce vrea Mircea Lucescu sa plece de la Sahtior - situatia dramatica prin care trece la echipa lui Ahmetov

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 08:04
11072 citiri
De ce vrea Mircea Lucescu sa plece de la Sahtior - situatia dramatica prin care trece la echipa lui Ahmetov
Foto: shakhtar.com

Mircea Lucescu se afla in ultimele saptamani de contract cu Sahtior Donetk si din ce in ce mai multe voci afirma ca va pleca in vara din Ucraina dupa 12 ani triumfatori.

Antrenorul roman a pierdut pentru a doua oara consecutiv campionatul in Ucraina, insa conditiile in care a fost nevoit sa lucreze in ultima perioada justifica aceasta performanta neobisnuita.

Directorul executiv al lui Sahtior, Sergei Palkin, a vorbit pentru The Guardian despre situatia cumplita prin care echipa lui Lucescu a trecut in ultimii doi ani.

Pe langa faptul ca echipa a fost nevoita sa se mute de la Donetk la Kiev si Lvov, Lucescu nu a mai beneficiat nici de bugetul considerabil cu care era obisnuit. Asta intrucat sponsorii echipei au taiat complet finantarea.

"Obisnuiam sa avem incasari generoase din publicitate si sponsorizari, dar dupa ce ne-am mutat la Lvov totul a disparut. Multe dintre companiile care ne-au sponsorizat au disparut complet. Iar cele care au ramas nu mai sunt interesate sa ne sponsorizeze, singurul lor scop este sa supravietuiasca", a spus Palkin.

De asemenea, Palkin a mentionat ca si implicarea lui Rinat Ahmetov s-a redus considerabil, clubul fiind nevoit sa traiasca in mare masura din vanzarea jucatorilor. Iar la capitolul achizitii costisitoare, echipa lui Lucescu nu a mai contat in ultimii doi ani, desi obisnuia sa ia crema Braziliei.

"Clubul nu poate supravietui fara presedinte. In momentul de fata, 60-70% din incasari provin din vanzarea jucatorilor, pentru a putea indeplini criteriile de Fair Play financiar", a avertizat Palkin.

Miliardarul Rinat Ahmetov a hotarat sa mai investeasca in echipa doar in cazul in care Sahtior va reveni la Donetk. Acest lucru pare imposibil insa in momentul de fata, intrucat factorii politici locali au conditionat revenirea de o boicotare a campionatului Ucrainei. In aceste conditii, Palkin afirma ca Sahtior s-ar putea desfiinta.

"Speram ca vom reveni la Donetk pentru ca, daca nu am face-o, nu ar mai avea sens sa continuam. Daca mi-ar spune cineva ca nu ne-am intoarce, cred ca am inchide clubul in clipa asta. Dar trebuie sa ne intoarcem, Donetk este casa noastra", a conchis Palkin.

Sahtior s-a mutat din Donetk in vara anului 2014, pe fondul conflictului armat din regiunea Donbass.

In tot acest timp, stadionul lui Sahtior, care a costat peste 400 de milioane de dolari, a fost usor avariat si s-a transformat in centru pentru ajutorarea oamenilor nevoiasi.

Zilnic, miliardarul Rinat Ahmetov ofera hrana si medicamente pentru mii de oameni din regiunea Donbass, ramasi fara avutia de o viata in urma razboiului.

Palmaresul lui Lucescu la Sahtior:

Campionatul Ucrainei: 2005, 2006, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014

Cupa Ucrainei: 2004, 2008, 2011, 2012, 2013

Supercupa Ucrainei: 2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015

Cupa UEFA: 2009

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
#Mircea Lucescu Sahtior, #Mircea Lucescu plecare Sahtior , #stiri Mircea Lucescu
Comentarii