Dezvaluirile unui vatman: Mircea Lucescu putea muri

Marti, 10 Ianuarie 2012, ora 08:22
6864 citiri
Dezvaluirile unui vatman: Mircea Lucescu putea muri

Accidentul suferit vineri de antrenorul Mircea Lucescu pe strada Vasile Milea din Bucuresti s-ar fi putut transforma foarte usor intr-o tragedie.

"Domnul Lucescu a avut noroc, putea muri", sunt cuvintele care, alaturi de imaginea masinii zdrobite pe partea stanga, ne fac sa realizam ca incidentul de vineri putea arunca fotbalul romanesc in doliu.

"Am zarit tramvaiul de la zeci de metri distanta si mi-am imaginat ca va frana. Vatmanul parca a vrut sa dea peste mine.", a spus tehnicianul lui Sahtior Donetk cand si-a revenit dupa operatie.

In apararea vatmanul implicat in accident a sarit imediat Regia Autonoma de Transport Bucuresti, care a dezmintit posibilitatea unui impact deliberat, dar si unul dintre colegii sai, conducator de tramvai cu 14 ani de experienta, sub protectia anonimatului.

Acesta explica, in editia tiparita a cotidianului Prosport, de ce tramvaiul n-a putut frana in timp util si sustine ca Mircea Lucescu isi putea gasi sfarsitul in urma impactului daca vagonul care a lovit masina n-ar fi fost un model relativ nou.

"In primul rand, un tramvai gol are 30 de tone. Pe jumatate plin, trece de 40 de tone. La o viteza legala de 30 de kilometri pe ora, distanta de franare este undeva intre 30 si 40 de metri. Ganditi-va ca mai sunt si alte circumstante, de pilda locul unde s-a produs accidentul este usor in panta. In aceste conditii, chiar daca domnul Lucescu a vazut tramvaiul la 30-40 de metri distanta, impactul tot nu putea fi evitat. Dupa parerea mea, la cum a aratat masina n-au fost nici macar 20 de metri, garantat!

Il cunosc pe cel care conducea tramvaiul. Este un tip linistit, nu e genul care da flash-uri sau claxoane, sau care alearga tramvaiul prin Bucuresti. Domnul Lucescu a avut noroc. Vagonul care l-a lovit este un model relativ nou, produs la Craiova, fara tamponul acela de fier din fata. Ganditi-va ce ravagii ar fi facut tepusa aceea de 50 de centimetri. Daca era un tramvai clasic, domnul Lucescu putea muri.", a declarat vatmanul pentru sursa citata.

Mircea Lucescu a fost implicat, vineri, intr-un grav accident de circulatie in Bucuresti, pe Bulevardul Vasile Milea.

Masina condusa de Mircea Lucescu, o Kia Sorento (inmatriculata pe numele sotiei sale - Nely), a fost lovita, in timp ce vira la stanga, de un tramvai, apoi a fost aruncata pe contrasens, unde a fost lovita din nou, de aceasta data de un autovehicul.

Mircea Lucescu a fost transportat la Spitalul Universitar din Bucuresti, unde s-a constatat ca are o contuzie toracica severa, dar si multiple fracturi costale.

Duminica, el a fost supus unei interventii chirurgicale. Medicii au anuntat, in aceeasi zi, ca operatia, efectuata pentru indepartarea din cavitatea toracica a unei cantitati mari de lichid acumulata sub dren, a fost efectuata cu succes.

Mircea Lucescu, accident grav de circulatie

Mircea Lucescu a fost operat cu succes

Din cercetarile politistilor rezulta faptul ca Mircea Lucescu este singurul vinovat al accidentului, el fiind cel care a virat neregulamentar la stanga, trecand peste linia de tramvai si linia dubla continua.

Acuzatii grave dupa operatia lui Mircea Lucescu: "La spital nu aveau instrumente..."

Antrenorul roman a scapat insa de un dosar penal pentru ca a fost singura victima ce a avut nevoie de ingrijiri medicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planul fenomenal la care lucrează Dan Șucu. Și-a propus aducerea unui nume uriaș la Rapid
Planul fenomenal la care lucrează Dan Șucu. Și-a propus aducerea unui nume uriaș la Rapid
După "falimentul" proiectului Cristiano Bergodi, acționarul majoritar al Rapidului, Dan Șucu, lucrează la un plan nou pentru Rapid. Conform informațiilor furnizate de jurnalistul Sorin...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#mircea lucescu, #Lucescu murit accident, #Lucescu accident tramvai, #Mircea Lucescu operat accident , #stiri Mircea Lucescu