Dosarul Transferurilor: Mircea Lucescu le pune la zid pe judecatoare

Luni, 10 Martie 2014, ora 16:45
3170 citiri
Dosarul Transferurilor: Mircea Lucescu le pune la zid pe judecatoare

Mircea Lucescu a rabufnit dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la ani de grei de puscarie pe cei opt oameni de fotbal cercetati in Dosarul Transferurilor.

Tehnicianul roman considera ca inculpatii au avut ghinionul de a fi judecati de doua femei care nu se pricep la fotbal, motiv pentru care au primit pedepse cu executare.

"M-a surprins ca s-au luat niste decizii pe un cod penal actual iar greselile s-au facut cu foarte mult timp in urma, atunci cand se faceau o multine de greseli in Romania. Nu intamplator in acea perioada au aparut multi oameni cu bani, in politica, in sport, in toate sferele. Era o perioada in care se ajuta putin capitalismul romanesc. Daca ar fi sa-i judecam pe toti ar insemna ca multi sa plateasca.

Era de ajuns o amenda foarte, foarte serioasa si nu privarea de libertate. Cred ca asta a fost o mare greseala si faptul ca ei au fost judecati de doua femei care habar n-au ce inseamna fotbalul. Mai umani au fost procurorii care au cerut o pedeapsa mai mica. Pentru judecatoare e o chestie de prestigiu personal. Libertatea este lucrul cel mai scump in lumea asta.

N-am vrut sa intervin pana acum, n-am vrut sa discut despre asta. M-am simtit diminuat eu ca om. Nu exista niciun motiv sa se ajunga la astfel de pedepse. Tinand cont ca oamenii aia au adus si foarte mari si foarte multe beneficii fotbalului romanesc, asa cum au fost ei. Imi pare rau ca s-a intamplat, imi pare rau pentru oamenii aia si pentru familiile lor. Trebuia neaparat sa facem chestia asta", a spus Lucescu la Dolce Sport.

Dosarul Transferurilor: Inchisoare cu executare pentru toti inculpatii, inclusiv Gica Popescu

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat la inchisoare cu executare pe cei opt oameni de fotbal implicati in Dosarul Transferurilor, dupa cum urmeaza:

Ioan Becali - 6 ani si 4 luni

Cristi Borcea - 6 ani si 4 luni

Victor Becali - 4 ani si 8 luni

George Copos - 3 ani si 8 luni

Mihai Stoica - 3 ani si 6 luni

Jean Padureanu - 3 ani si 4 luni

Gigi Netoiu - 3 ani si 4 luni

Gica Popescu - 3 ani, 1 luna si 10 zile

Daca Jean Padureanu a depus deja o solicitare de intrerupere a executarii pedepsei, din motive medicale, Meme Stoica a atacat sentinta la Inalta Curte.

George Copos a anuntat de asemenea ca face demersurile pentru un recurs la ICCJ, in timp ce Gica Popescu pare ca asteapta sa vada daca va fi gratiat de presedintele Traian Basescu.

M.D.

Citeste si:
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Capitalele lumii care „au furat” Crăciunul cu taxe de intrare la târgul de sărbători. Cum se compară ofertele lor cu cea din București
Târgul de Crăciun din București a pornit într-o nouă ediție, după ce anul trecut acesta a fost anulat din cauza restricțiilor pandemice. Spre deosebire de anii anteriori, bucureștenii...
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...