Il Giornale explica de ce l-a numit pe Lucescu "zingaro romeno"

Vineri, 22 Mai 2009, ora 19:13
3302 citiri
Il Giornale explica de ce l-a numit pe Lucescu "zingaro romeno"

Jurnalistii de la cotidianul italian Il Giornale au explicat vineri expresia folosita la adresa tehnicianului Mircea Lucescu, "zingaro romeno".

Intr-un editorial plin de ironie, ziaristul Michele Brambilla raspunde acuzelor aduse de Ambasada Romaniei in Italia, care i-a acuzat pe cei de la Il Giornale ca sunt rasisti si xenofobi.

"Asa cum in orice organizatie terorista (iar noi, cei de la Il Giornale, suntem o organizatie terorista, care scrie rasist si xenofob, asa cum a scris Ambasada Romana de la Roma intr-un comunicat) exista un infam care tradeaza si cum infamul sunt chiar eu, atunci voi trada si voi spune care sunt numele complicilor mei, sperand in clementa atunci cand va incepe procesul. Deci, dragi acuzatori de la Ambasada Romaniei si dragi democrati din toata Italia care ieri v-ati indignat pentru ca pe site-ul nostru l-am numit pe Mircea Lucescu << un antrenor zingaro >>, iata va prezint o confesiune completa, cu numele si prenumele tuturor complicilor nostri. In plus, voi spune si numele celor care ne-au inspirat, trecuti si prezenti, care din timpuri imemoriale au contribuit la formarea odioasei subculturi care a condus la insemnarea oricui cu aceasta insulta - << zingaro >>.

"Asociatia Italiana a Antrenorilor foloseste aceasta exprimare, pe site-ul oficial, cand descrie performantele realizate de tehnicieni straini in Serie A, precum << suedezii Eriksson si Liedholm, dar si acest extraordinar << zingaro della panchina >> care a fost Vujadin Boskov". In septembrie 2000, titlul unui articol din Gazzetta dello Sport era << Iata-l pe Nastase, << tiganul >> tenisului (zingaro del tennis) >>. De << rasism >> ar putea fi acuzat si site-ul msn (care apartine firmei Microsoft), unde la descrierea lui Ilie Nastase se mentioneaza ca celebrul tenismen roman a fost supranumit << zingaro >> ", se arata in articolul italian.

Dupa castigarea Cupei UEFA, Mircea Lucescu a fost numit "zingaro romeno" intr-un articol aparut in ziarul italian. Aceasta expresie a iscat un imens scandal, jurnalistii peninsulari fiind catalogati drept xenofobi si rasisti.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Lucescu facut tigan, #Il Giornale, #jurnalisti italieni, #Lucescu castiga UEFA , #stiri Mircea Lucescu