Vatmanul rupe tacerea. Afla cum s-a produs accidentul lui Mircea Lucescu

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 09:29
16060 citiri
Vatmanul rupe tacerea. Afla cum s-a produs accidentul lui Mircea Lucescu

Marian Bartoc, vatmanul care conducea tramvaiul implicat in accidentul provocat de Mircea Lucescu in Bucuresti, la inceputul lunii ianuarie, a decis sa rupa tacerea si sa explice conditiile in care s-a produs nefericitul eveniment.

Atacat destul de dur in ultima vreme de antrenorul lui Sahtior Donetk, care il considera singurul vinovat, vatmanul are o versiune complet diferita de cea a lui Lucescu.

Intr-un amplu interviu publicat in editia tiparita a Evenimentului Zilei, Bartoc spune ca masina condusa de Lucescu a virat pe linia de tramvai chiar in fata lui iar mijlocul de transport in comun nu a putut evita coliziunea.

"Atunci cand a virat, eu l-am lovit. Deci, va dati seama ce distanta a fost. Era incredibil de aproape. Un martor a zis ca a crezut ca cel care a intrat pe linia de tramvai este sinucigas, la modul cum a virat. Acest martor mi-a promis ca vine cu mine la politie daca e nevoie. M-am trezit cu Lucescu in fata mea. In 19 ani, de cand sunt vatman, nu am avut decat un accident, si acela nu din vina mea.

Eram pe un tramvai de tip Craiova si nu aveam mai mult de 15-20 de kilometri la ora. Daca aveam viteza mai mare, cred ca era mai rau. Daca mai aveam 5 metri, puteam frana, dar nu am avut ce sa fac. Ii luam doar o oglinda, poate nu il atingeam deloc. La viteza pe care o avea, daca erau cel putin cinci metri, trecea demult de calea de tramvai. Repet, cum a virat, l-am si lovit. Si el spune ca a oprit sa dea prioritate. Cui? Eu m-am gandit ca ori statea de vorba cu persoana de langa el, ori vorbea la telefon. Altfel nu imi explic gestul lui inconstient", a povestit Bartoc.

A fost inconstient

Angajatul RATB sustine ca martorii accidentului si chiar calatorii din tramvai ii dau dreptate, acuzandu-l pe Lucescu de provocarea evenimentului rutier.

"Toata lumea a zis ca a fost inconstient. Atat calatorii, cat si martorii. Nu ai cum sa nu vezi tramvaiul ca este langa tine. Dezavantajul nostru este ca noi avem sina, nu putem face dreapta sau stanga ca sa ii mai evitam pe cei care nu sunt atenti.

Am pierdut nopti gandindu-ma daca puteam sa fac mai mult in acele momente. Oricat m-am gandit, nu se putea. Am facut tot ce se putea. Daca era un baiat mai neexperimentat, iesea mai rau", a mai spus Marian Bartoc.

Vatmanul a mai povestit ca a inceput sa planga dupa ce a realizat pe cine a lovit, constient ca accidentul va fi ultra mediatizat.

"Am vazut cine era in momentul in care am coborat din tramvai si m-am dus langa masina. Lucescu era constient si mi-a zis ca nu se poate misca. Iar persoana din dreapta lui era deja afara din masina si portiera inchisa. Acesta nu mi-a zis nimic. Atunci mi s-au inmuiat picioarele. Nu de frica, ci pentru ca am realizat ce amploare va lua acest eveniment pentru ca era implicat Lucescu. De aceea am plans. Mi-am luat tensiunea dupa accident, am facut 18 cu 6. Nu am avut in viata mea tesiunea asa mare. M-am consumat foarte mult.

Lucescu a fost un jucator bun, este un mare tehnician si acum antreneaza si face bani pentru el si faima lui. Dupa ce a iesit din spital si a facut acele declaratii, mi-am schimbat parerea despre el. Baiatul meu este dinamovist si eu stelist. Si baiatul si-a schimbat parerea despre el si mi-a zis ca nu mai poate sa tina cu Dinamo. Nu poti sa iesi din spital si sa spui ca era tramvaiul la sute de kilometri cand era exact invers. Sunt dezamagit de el", a incheiat Marian Bartoc.

Mircea Lucescu a provocat un grav accident de circulatie in data de 6 ianuarie, in Bucuresti. Autoturismul de teren condus de antrenor a virat peste linia de tramvai si a fost acrosat de un astfel de mijloc de transport in comun, fiind proiectat pe contrasens.

"Il Luce" a fost singura victima ce a avut nevoie de ingrijiri medicale, el fiind internat doua saptamani in Spitalul Universitar din Capitala, perioada in care a suferit si o interventie chirurgicala.

Lucescu a sustinut de fiecare data ca vatmanul este cel vinovat deoarece l-ar fi lovit intentionat, in timp ce el acorda prioritate masinilor care circulau pe sensul opus.

M.D.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Mircea Lucescu accident, #vatman acuza mircea lucescu, #accident rutier mircea lucescu , #stiri Mircea Lucescu