Banias a contestat interdictia de a parasi tara - o considera abuziva si nejustificata

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 16:50
1078 citiri
Banias a contestat interdictia de a parasi tara - o considera abuziva si nejustificata

Senatorul PDL Mircea Banias a declarat, miercuri, dupa sedinta de judecata in care ICCJ a judecat plangerea facuta impotriva ordonantei prin care i s-a impus interdictia de a parasi tara, ca a contestat ordonanta procurorului deoarece considera ca este abuziva si nejustificata.

Senatorul a adaugat ca nu a contestat interdictia cu scopul de a pleca din tara, ci pentru ca o considera abuziva, ca si modul in care procurorii l-au citat pentru audieri pe 23 mai.

Intrebat daca este adevarat ca a fost asociat cu Mircea Basescu in fundatia "Safe Heaven", Banias a afirmat ca este vorba despre o fundatie a marinarilor, care insa nu a mai functionat de ceva vreme, motiv pentru care in urma cu doua luni a facut actele pentru a iesi din fundatie. Banias a completat ca, din cate stie, si Mircea Basescu a facut demersurile pentru a iesi din fundatie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, miercuri, in sedinta secreta, plangerea senatorului Mircea Banias impotriva ordonantei procurorului prin care i s-a impus interdictia de a parasi tara. Instanta suprema a ramas in pronuntare.

Senatorul PDL Mircea Banias a facut plangere impotriva ordonantei procurorului DNA prin care i s-a impus interdictia de a parasi tara, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a programat pentru miercuri dezbaterea solicitarii parlamentarului. Plangerea lui Banias a fost inregistrata la instanta suprema luni.

Procurorii anticoruptie au decis sa impuna, in cazul senatorului PDL Mircea Banias, masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile, in dosarul de evaziune fiscala si contrabanda din Portul Constanta. Potrivit DNA, Banias este acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.

In acelasi dosar, procurorii DNA cerceteaza alte 29 de persoane pentru infractiuni de coruptie in legatura cu activitatile de import - export de marfuri provenite din afara granitelor Uniunii Europene desfasurate prin birourile vamale de pe raza Directie Regionale de Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Constanta.

Pe numele celor 29 de persoane, printre care fostul secretar general din MAI, Laurentiu Mironescu, si Eugen Bogatu, fost director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, au fost emise mandate de arestare preventiva.

Pentru o alta persoana implicata in dosar, un cetatean libanez, intermediar vamal, procurorii au solicitat arestarea preventiva in lipsa.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...