Banias si Mironescu, interceptati intr-un alt dosar

Luni, 23 Mai 2011, ora 19:56
1931 citiri
Banias si Mironescu, interceptati intr-un alt dosar
Foto: Realitatea TV

Senatorul PD-L Mircea Banias si fostul secretar din Ministerul de Interne Laurentiu Mironescu au intrat in vizorul procurorilor DNA dupa ce au "picat pe tehnica" instalata pe calculatorul adjunctului directorului Politiei de Frontiera Constanta, Adrian Patrascu.

Jurnalistii de la Romania Libera scriu ca din interceptarile facute de anchetatori in acest caz reiese ca, folosindu-se de functia publica, Mironescu si Banias ar fi favorizat evaziunea fiscala si contrabanda cu produse supuse fiscalizarii.

Mai exact, din interceptari ar rezulta ca Mironescu i-ar fi solicitat directorului adjunct de la Grupul Nave al Politiei de Frontiera Constanta, Adrian Sorin Patrascu, sa protejeze anumite transporturi navale pentru a nu fi controlate si apoi supuse taxelor fiscale.

De asemenea, Mironescu ar fi apelat si la protectia directorului directiei Accize si Operatiuni Vamale Bucuresti, Lucan Marius Cotizo.

Surse judiciare citate de Romania Libera sustin ca, cel mai probabil, Mironescu, Patrascu si Cotizo vor fi retinuti de DNA deoarece prin actiunile lor au pus in pericol ordinea de drept, iar lasarea lor in libertate poate compromite ancheta.

In afara de interceptari, procurorii DNA au ridicat documente si calculatoare de la circa 50 de locatii, intre care birourile si domiciliile lui Mironescu, Patrascu si Cotizo, perchezitionate in cursul zilei de luni.

Singura sansa de a nu fi arestati preventiv ar fi recunoasterea integrala a faptelor, descrierea amanuntita a acestora si indicarea unor noi probe care ar implica si alte persoane.

Laurentiu Mironescu, secretarul general al MAI demis luni, si senatorul PDL Mircea Banias sunt invinuiti de trafic de influenta si abuz in serviciu in baza interceptarilor comunicatiilor realizate cu ajutorul SRI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Banias interceptari, #Banias urmarire penala, #Mircea Banias dosar, #Mironescu Banias interceptari , #coruptie