Banias, urmarit penal: Nu am nicio legatura, nu stiu despre ce este vorba (Video)

Luni, 23 Mai 2011, ora 11:42
2969 citiri
Banias, urmarit penal: Nu am nicio legatura, nu stiu despre ce este vorba (Video)
Foto: Antena 3

Senatorul PDL Mircea Banias a negat vehement, luni, ca ar fi implicat in dosarul care vizeaza contrabanda si evaziunea fiscala de la Constanta.

"Numele meu este vehiculat intr-un dosar care-i vizeaza pe vamesi, nu am nicio legatura, nu stiu despre ce este vorba. Nu am nici atributii, nici resposabilitati in ceea ce priveste sistemul vamal in Romania. Nu am cum sa apar in interceptari, eu nu am discutat niciodata cu oamenii implicati in acest caz", s-a disculpat Banias, intr-o interventie la Antena 3.

Pedelistul a dezmintit informatiile potrivit carora procurorii DIICOT ar fi descins, luni dimineata, in locuinta sa, insa nu a negat ca fratele sau a fost vizat de perchezitii.

"Fratele meu este implicat intr-o asociatie de promovare a porturilor. Amandoi suntem implicati in aceasta asociatie, insa eu m-am retras in urma cu doi ani de zile", a comentat, evaziv, fostul director al Administratiei Porturilor Constanta.

Senatorul PDL Mircea Banias, adus la DNA

Intrebat de jurnalisti daca perchezitiile de luni reprezinta o continuare a anchetei privind evaziunea fiscala uriasa pe care ar fi facut-o mai multi directori de la Uzina Resita, Banias a explicat ca nu exista nicio legatura intre cele doua dosare, iar "singura asemanare va fi deznodamantul".

"Nu are nicio legatura cu dosarul UCM Resita. Singura legatura este ca deznodamantul va fi acelasi. Am avut un deja vu", a adaugat senatorul PDL.

El a fost scos de sub urmarire penala in dosarul UCM Resita la jumatatea lunii ianuarie. Potrivit DNA, indiciile care au existat initial cu privire la savarsirea infractiunii au fost clarificate.

Banias: Nu comentez implicarea politica

Presa a vehiculat, in ultima vreme, mai multe zvonuri potrivit carora mai multi parlamentari PDL, printre care si Mircea Banias, ar urma sa treaca la Uniunea Social Liberala, in acest fel Opozitia urmand sa formeze majoritatea parlamentara.

"Nu cred nimic, cred in institutiile din tara asta si refuz sa comentez implicarea politica", a raspuns Banias, intrebat daca intentiona sa-si anunte luni demisia din PDL.

"De ce eu?", s-a mai intrebat, retoric, senatorul in fata jurnalistilor, dupa ce a iesit din sediul DNA unde a fost interogat mai bine de trei ore.

Despre relatia cu secretarul general din MAI

Procurorii si politistii au descins, de asemenea, la casa lui Laurentiu Mironescu, secretar general al MAI.

Banias a recunoscut ca il cunoaste pe secretarul general al MAI, Laurentiu Mironescu, si ca au o firma impreuna, care, insa, nu ar fi implicata in activitatile de contrabanda.

"Pe domnul Laurentiu Mironescu il cunosc, da. Am fost prieteni o perioada. Avem o firma impreuna, unde avem amandoi parti sociale, insa societatea nu este administrata de niciunul dintre noi.

Stiu ca, inainte de a fi numit secretar general in MAI, a lucrat intr-o institutie de invatamant de instruire a personalului navigant. Firma noastra are ca obiect de acivitate prestarea de servicii portuare. Nu are activitati de import sau export. Presteaza doar servicii portuare in portul Constanta din 2002", a mai spus Banias, care a adaugat ca, deocamdata, nu se impune un aviz din partea Parlamentului, deoarece in cazul sau procurorii anticoruptie nu au luat masura retinerii.

Perchezitii in Bucuresti si Constanta - vizata si casa senatorului PDL Mircea Banias

Mircea Banias si secretarul general din MAI, Laurentiu Mironescu, sunt suspectati intr-un caz de evaziune fiscala cu produse petroliere aduse in Portul Constanta, cercetarea fiind inceputa de Parchetul Capitalei si declinata DNA din cauza prejudiciului, care in doua luni a atins un milion de euro, potrivit unor surse judiciare.

Dosarul privind transporturile ilegale de marfuri de contrabanda venite din China, in care luni au fost facute perchezitii, ar fi pornit de la o ancheta preluata in lucru, initiata de catre Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Procurorii lui Kovesi au descins la Botoșani. Ancheta vizează o fraudă de 160.000 de euro
Biroul Parchetului European din Cluj-Napoc face joi, 18 aprilie, percheziţii în mai multe locaţii, inclusiv în instituţii publice, din judeţul Botoşani, în cadrul unei anchete privind o...
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Prostituate acuzate de furt. Clienții lor au rămas fără mii de euro
Poliţiştii prahoveni anchetează un dosar de furt în care trei prostituate sunt suspectate că au furat mii de euro şi mii de lei de la clienţi. Joi, 18 aprilie, anchetatorii fac percheziţii...
#urmarire penala mircea banias, #perchezitii , #coruptie