Vezi ce averi au Mircea Banias si Laurentiu Mironescu

Luni, 23 Mai 2011, ora 15:22
3557 citiri
Vezi ce averi au Mircea Banias si Laurentiu Mironescu

Senatorul PD-L Mircea Banias, pe numele caruia procurorii DNA au inceput, luni, urmarirea penala pentru trafic de influenta, detine, conform declaratiei de avere, trei terenuri, trei locuinte, ceasuri si bijuterii in valoare de 10.000 de euro si peste 450.000 de lei in conturi.

Conform declaratiei de avere completate in noiembrie 2010 si afisate pe site-ul Senatului, Mircea Banias a castigat in ultimul an fiscal 68.996 de lei in calitate de senator, iar sotia sa 19.200 de lei in calitate de profesor de liceu. De asemenea, aceasta a mai castigat 32.882 de lei in calitate de expert in proiecte.

In plus, de la SC Euro Shipping Serv SR, firma in care este asociat cu Laurentiu Mironescu, demis luni din Ministerul de Interne in urma unor acuzatii aduse in acelasi dosar, Mircea Banias are de incasat dividende in valoare de 6.778,87 lei.

La randul sau, fostul secretar general al MAI, Laurentiu Mironescu, are, conform declaratiei de avere semnate la sfarsitul lunii ianuarie 2011 si publicate pe site-ul MAI, cinci terenuri, dintre care unul cumparat, trei primite mostenire si unul ca donatie, si cinci locuinte, obtinute similar.

Mironescu are un autoturism Land Rover, achizitionat in 2007, si patru conturi la mai multe banci, unul de 6.700 de lei, iar celelalte trei totalizand aproape 54.000 de euro.

La Euro Shipping Services SRL, Mironescu a investit 10.000 de lei, iar la firma Euro River Transport SRL alti 30.000 de euro.

La rubrica datorii, Laurentiu Mironescu a trecut suma de 320.000 de euro, catre o persoana fizica, scadenta in 2020.

In plus, in calitate de director coordonator de programe la Ceronav Constanta, Mironescu a obtinut aproape 79.000 de lei in anul fiscal anterior. Sotia sa este inginer si a castigat anul trecut 8.204 lei.

Laurentiu Mironescu este actionar unic la o firma de consultanta si actionar in alte cinci firme, printre care Euro Shipping Services. El este si presedinte al Consiliului National Director al Ligii Navale Romane, calitate insa de pe urma careia nu a obtinut beneficii materiale.

Procurorii DNA au inceput, luni, urmarirea penala impotriva senatorului PD-L Mircea Banias si a secretarului general din Ministerul de Interne, Laurentiu Mironescu. Acesta din urma a fost demis din functie, luni, de ministrul Traian Igas, iar in urma perchezitiilor efectuate la locuinta sa din Eforie Sud, el a fost ridicat de mascati si adus la sediul DNA Bucuresti pentru audieri.

Citeste si:
Cum vrea Cătălin Drulă să câștige președinția USR. „Loialitatea încetează acolo unde apare o cultură a vedetismului pe persoană fizică”
Cum vrea Cătălin Drulă să câștige președinția USR. „Loialitatea încetează acolo unde apare o cultură a vedetismului pe persoană fizică”
Preşedinte interimar al USR, Cătălin Drulă, a declarat marţi, 5 iulie, că respinge acţiunile de fragmentare a USR, a subliniat necesitatea dezbaterii şi a criticat orice acţiune neloială....
Iohannis: "Nu putem să dăm toţi banii pentru a subvenţiona preţul la benzină". Ce-ar trebui să facă statul cu banii în viziunea președintelui
Iohannis: "Nu putem să dăm toţi banii pentru a subvenţiona preţul la benzină". Ce-ar trebui să facă statul cu banii în viziunea președintelui
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marți, 5 iulie, că Guvernul a făcut tot ce s-a putut, până în prezent, pentru a diminua efectele creşterii preţului la benzină şi motorină, însă...