Banias in fata judecatorilor: Sunt nevinovat. Nu imi dau demisia!

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 12:19
1504 citiri
Banias in fata judecatorilor: Sunt nevinovat. Nu imi dau demisia!

Senatorul PDL Mircea Banias a declarat miercuri in fata instantei, unde se judeca plangerea sa impotriva interdictiei de a parasi tara, ca nu a intervenit pentru mentinerea in functie a unui fost director al DSV Constanta, asa cum reiese din actele procurorilor, ci este nevinovat, deci nu isi da demisia.

"Nu, n-am intervenit sa-l tin in functie pe directorul DSV. El era schimbat din functie. N-aveam cum sa-l aduc inapoi. Eu am semnalat faptul ca directorul pe care PDL l-a sustinut a fost schimbat si am solicitat colegului meu la intalnirea coalitiei sa exprime faptul ca nu am stiut ca urma sa se intample asa ceva. A fost o masura dispusa de cei ce au competenta in domeniu fara sa ne informeze si pe noi ", a raspuns Banias, informeaza Mediafax.

Senatorul PDL a explicat ca numirea doctorului a fost facuta pe baza protocolului semnat cu PSD si a Ordonantei 105.

Banias si-a sustinut nevinovatia, apreciind ca solutia pe care ar trebui sa o dea procurorii in cazul sau este cea de scoatere de sub urmarire penala.

"Cred ca ar fi firesc sa se dea SUP pentru ca nu exista faptele incriminate de Codul penal, eu nu le-am savarsit", a spus el.

Intrebat cine este fostul ministru la care se face referire in actele procurorilor si cu care acesta ar fi discutat, Banias a aratat ca acesta "este un fost ministru, un lider al PDL care nu era in Guvern" la data discutiei.

Senatorul PDL a precizat ca nu are niciun motiv sa-si dea demisia din Parlament.

"Oamenii m-au trimis sa-i reprezint, n-am de ce sa-mi dau demisia. Va spun n-am nicio legatura cu cei care sunt cercetati in acest dosar", a sustinut Banias.

Senatorul Mircea Banias este cercetat in acest dosar pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.

Citeste si:
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
Partidele noi, discursuri vechi. De ce sunt sortite eșecului majoritatea noilor formatiuni
În ultimele luni scena politică din România a devenit înghesuită cu numeroase noi partide care vor la alegerile din 2024 să detroneze PSD și PNL în opțiunile electoratului. Cu toate astea,...
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Nicușor Dan, după un concurs între școli din București: ”Dezvoltarea sportului de masă este o necesitate”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, duminică, la premierea echipelor finaliste ale unui concurs sportiv desfăşurat între şcolile bucureştene, că dezvoltarea sportului de...