Banias: Nu am pretins nicio suma de bani

Marti, 24 Mai 2011, ora 18:53
1042 citiri
Banias: Nu am pretins nicio suma de bani

Senatorul PDL Mircea Banias, acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare, in dosarul coruptiei din vama Constanta, a declarat marti ca el nu a solicitat niciodata nicio suma de bani si ca acest lucru poate fi verificat.

"Nu stiu despre ce bani e vorba. Am fost doi ani si jumatate presedinte al PDL Constanta si am sustinut colegi pentru ca acestia sa acceada in anumite functii acolo unde erau recomandari. (...) Nu am pretins niciun fel de suma si acest lucru poate fi verificat", a declarat Banias la Antena 2.

In legatura cu Pilca Aurelian Catalin, despre care se spune ca Mironescu Laurentiu pe 3 iunie 2010, in calitate de presedinte al organizatiei municipale a PDL Constanta, i-a cerut suma de 8.000 de lei pentru a castiga o functie de conducere la nivelul respectivei organizatii politice, Banias spune ca stie ca este un om de afaceri din Constanta.

DNA: Mircea Banias nu are voie sa paraseasca tara

In ceea ce priveste faptul ca Banias i-a pretins lui Bogatu Eugen, la vremea respectiva director al Directiei Domenii Portuare, din cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta S.A., sa ii remita cu titlu gratuit mai multe produse provenite din marfurile confiscate si aflate in gestiunea Biroului Vamal Constanta Sud Agigea, senatorul PDL spune ca exista o procedura in acest sens pe care o poate face oricine detine o organizatie.

"Se face o solictare de catre o organizatie la ANAF. Seful ANAF-ului aproba un numar de produse si in loc sa fie arse sau distruse le da asociatiei pentru a fi date persoanelor care au nevoie de asa ceva", a mai spus Banias.

Procurorii au dispus marti ca senatorul PDL sa nu poata parasi tara pe termen de 30 de zile. "Mi-a spus de ieri procurorul ca o sa solicite sa nu parasesc tara in urmatoarele 30 de zile. Nu aveam nicio intentie sa o parasesc", a adaugat Banias.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
Comentarii
ovidiu_r55
rank 1
BASESCU TRAIAN VREA SA SPELE URMELE INFRACTORILOR CORUPTIUDREA COCOS-BASESCU MIRCEA-TRAIAN,