Banias: Astept ca Anca Boagiu sa lamureasca discutia despre "omul din port"

Luni, 30 Mai 2011, ora 12:01
2407 citiri
Banias: Astept ca Anca Boagiu sa lamureasca discutia despre "omul din port"
Foto: Curentul

Senatorul Mircea Banias, care apare in interceptarile din dosarul "Spaga in Portul Constanta", declara ca nu el i-a telefonat Ancai Boagiu atunci cand aceasta a spus ca s-a saturat de "mizeriile omului tau din port", ci a fost sunat de ministrul Transporturilor, si ca, oricum, discutia aparuta in presa era extrasa dintr-un alt dosar penal, solutionat deja prin SUP (Scoaterea de sub Urmarire Penala).

Intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, Mircea Banias precizeaza inca de la inceput ca nu poate confirma autenticitatea stenogramelor aparute in presa, deoarece nu a avut acces la dosar.

Intrebat ce l-a determinat sa apeleze la ministrul Anca Boagiu si in ce scop, Banias a raspuns ca poarta adesea discutii cu colegii sai, dar asta nu inseamna ca "a apelat" cu vreun anume scop.

De asemenea, intrebat la cine se referea Boagiu cand a spus ca s-a saturat de mizeriile "omului lui din Port", Mircea Banias a atras atentia ca discutia este extrasa dintr-un alt dosar, nu cel al "lotului Mironescu", care s-a incheiat deja cu SUP.

"Primul lucru care trebuie subliniat este ca stenograma invocata de dvs. (aparuta intr-un alt dosar in care am fost tarat gratuit si care s-a finalizat cu SUP) reprezinta o convorbire telefonica in care eu am fost cel apelat si care oricum nu avea nicio legatura cu cauza cercetata in dosar. Am asteptat ca Anca Boagiu sa lamureasca aceasta discutie pentru ca m-am intrebat si atunci, si ma intreb si acum, de ce m-a sunat pe mine intr-o chestiune care trebuia rezolvata de catre persoane pe care le avea in subordine.

In ceea ce priveste formularea "omul tau", acest lucru nu poate sa insemne decat faptul ca directorul portului era prim vicepresedintele organizatiei municipale a PDL Constanta, eu fiind presedinte", a explicat senatorul PDL.

In interviul acordat pentru Evenimentul Zilei, Mircea Banias a evitat sa ofere prea multe informatii legat de relatiile sale cu inculpatii din "Lotul Mironescu".

El nu a dezvaluit cine este "Domnul Ministru" cu care a purtat o alta conversatie telefonica interceptata de catre anchetatori si nu a oferit lamuriri nici cu privire la identitatea personajelor la care contrabandistii se refereau cu apelative gen "omul de la capatul tunelului" si "Doamna".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Banias Anca Boagiu, #Anca Boagiu mizerii port, #lotul Mironescu , #Senat