Senatorul PDL Mircea Banias ramane cu interdictia de a parasi tara

Sambata, 30 Iulie 2011, ora 09:24
919 citiri
Senatorul PDL Mircea Banias ramane cu interdictia de a parasi tara

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au respins vineri cererea senatorului PDL Mircea Banias de revocare a interdictiei de a parasi tara, impusa de procurorii DNA in dosarul privind coruptia din vama Constanta - Agigea, in care parlamentarul este urmarit penal pentru aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.

Este pentru a treia oara cand judecatorii ii resping lui Banias cererea de ridicare a acestei interdictii.

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca intr-o perioada cuprinsa generic intre mai 2010 si martie 2011, la nivelul autoritatilor vamale si portuare din municipiul Constanta s-a constituit un grup infractional organizat avand scopul de a controla institutiile statului roman cu atributii in activitatile de import-export de marfuri prin birourile vamale de pe raza DRAOV Constanta, dar si din municipiul Bucuresti.

"Grupul infractional include un important numar de persoane, intre care oameni politici detinatori ai unor importante functii de stat, cum ar fi cea de senator in Parlamentul Romaniei sau de secretar general al MAI, persoane cu functii de conducere din sistemul vamal, lucratori vamali cu diferite grade profesionale, comisionari vamali, intermediari vamali, oameni de afaceri implicati in activitatea de import-export de marfuri, persoane fizice beneficiare curente a marfurilor importate in Romania si transportatori", sustin anchetatorii.

Potrivit DNA, in 22 octombrie 2010, inculpatul Banias i-a pretins inculpatului Eugen Bogatu, la vremea respectiva director al Directiei Domenii Portuare din cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta SA, sa ii remita cu titlu gratuit mai multe produse provenite din marfurile confiscate si aflate in gestiunea Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

"In schimbul acestor foloase materiale, in cursul anului 2010, Mircea Banias i-a promis inculpatului Bogatu ca isi va folosi influenta detinuta in virtutea functiei sale pentru a directiona mai multe proiecte economico-administrative in sensul impus de interesele inculpatului Bogatu Eugen si ale intregului grup infractional.

Astfel, Mircea Banias i-a promis lui Bogatu Eugen ca se va implica personal in blocarea unui proiect de restructurare a autoritatii vamale de pe raza judetului Constanta si a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanarii tuturor containerelor din Portul Constanta Sud Agigea, ca va interveni pentru ca o persoana, care nu era agreata de grupul infractional, sa nu fie numita intr-o functie de conducere in cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta si ca isi va folosi influenta pentru mentinerea in functie a unui fost director al Directiei Sanitar Veterinare Constanta", mai sustin procurorii.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...
Comentarii