Banias pleaca la PC - sedinta umar la umar cu Voiculescu

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 17:57
3257 citiri
Banias pleaca la PC - sedinta umar la umar cu Voiculescu
Foto: Arhiva

Mircea Banias si-a anuntat, miercuri, de la tribuna Parlamentului, demisia din PDL si din grupurile parlamentare. Totodata, Banias a subliniat ca tot miercuri s-a inscris in Partidul Conservator.

"Astazi, 1 februarie, imi prezint demisia din PDL si va anunt ca tot de astazi voi activa in PC", a fost anuntul lui Banias.

Senatorul Orest Onofrei a povestit, la Romania Tv, cum a justificat Banias, in fata colegilor, plecarea din partid.

"A spus ca are probleme personale, ca s-a simtit singur in aceasta perioada, dar eu nu cred deloc ca ar fi vorba de asa ceva, din moment ce e propus ca interimar pentru PC Constanta", a declarat Onofrei.

Mircea Banias a demisionat, "definitiv si ireversibil", din PDL si din Parlament

Potrivit acestuia, sedinta a fost una destul de tensionata. Anuntul lui Banias a fost privit de democrat-liberali cu regret, dar si cu uimire, spune Onofrei. Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, insa le-a atras atentia ca, acum, este nevoie de toti deputatii si senatorii PDL. "USL mizeaza pe faptul ca nu ne vom mobiliza", le-ar fi spus Oltean colegilor sai din PDL.

Banias, langa Voiculescu

Orest Onofrei a dezvaluit si unde s-a asezat Banias, in sala, la inceputul sedintei.

"Stiam ca pleaca la PC de cand a intrat in sala. S-a asezat intre un fost coleg al nostru care a plecat la PC si Dan Voiculescu", a spus senatorul PDL.

In luna iunie a anului trecut, Banias declara, in fata instantei, cand se judeca plangerea sa impotriva interdictiei de a parasi tara, ca este nevinovat si ca nu are de gand sa isi dea demisia din PDL.

"Oamenii m-au trimis sa-i reprezint, n-am de ce sa-mi dau demisia. Va spun n-am nicio legatura cu cei care sunt cercetati in acest dosar", a sustinut atunci Banias.

Mircea Banias fost cercetat de DNA in dosarul "Vamii Constanta", insa a fost scos de sub urmarire penala. Acesta a fost membru PNL in perioada 1997-2002, iar din anul 2002 era membru al PDL.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Banias demsie PDL, #Banias PC Voiculescu , #stiri Mircea Marius Banias