Mircea Banias: Nu sunt vinovat

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 07:41
1791 citiri
Mircea Banias: Nu sunt vinovat
Foto: Constanteanul

Senatorul PD-L, Mircea Banias, a declarat luni seara ca nu este vinovat, ci "este o chestiune in care in mod eronat a fost introdus", dupa ce procurorii DNA l-au invinuit de favorizarea infractorului in dosarul UCM Resita.

"Imi sustin declaratia pe care am facut-o si pana acum: sunt nevinovat. Eu nu stiu cine e infractorul si in ce consta aceasta favorizare. De asemenea, nu ma consider victima nimanui, consider ca este o chestiune in care in mod eronat am fost introdus. Justitia in Romania este independenta si o putere in statul roman", a declarat Banias la Realitatea Tv.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus, luni, la cunostinta acuzatiile senatorului PD-L Mircea Banias, invinuit in dosarul privind vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei lui Said Baaklini, achizitie ce a condus la o restituire de TVA in valoare de 60 milioane de euro.

In 13 decembrie, procurorul anticoruptie care ancheteaza vanzarea unor motoare industriale de la UCM Resita firmei lui Said Baaklini, acesta din urma cerand o restituire de TVA de 60 de milioane de euro, a declarat, in instanta, ca senatorul PD-L Mircea Banias e "faptuitor" si ca acesta este interceptat.

In acelasi dosar, Eugen Bogatu, director in Administratia Porturilor Maritime din Constanta, a fost arestat luni pentru 29 de zile.

Bogatu este acuzat de procurorii anticoruptie de favorizarea infractorului in dosarul UCM Resita.

Seful Administratiei Porturilor, arestat pentru 29 de zile

Eugen Bogatu a fost arestat preventiv in dosarul returnarii ilegale de TVA in valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, in care sunt arestati doi directori ai UCM Resita, dar si omul de afaceri libanez Said Baaklini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Banias senator PDL, #acuzat favorizare infractor , #stiri Mircea Marius Banias