Miclea: Argumentele celor care critica Legea Educatiei sunt "puerile"

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 11:42
2603 citiri
Miclea: Argumentele celor care critica Legea Educatiei sunt "puerile"
Foto: adevarul.ro

Seful comisiei prezidentiale pentru educatie, Mircea Miclea, a declarat, miercuri, ca nu este de acord cu argumentele celor care critica Legea Educatiei, pe care le considera "absolut puerile".

El ii raspunde astfel rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Andrei Marga, care a spus, marti, ca Legea Educatiei seamana cu programul nazist de guvernare.

Marga: Legea Educatiei seamana cu programul nazist de guvernare

"E o lege care face o schimbare reala si de aceea cred ca este atacata din mai multe directii. Pe de alta parte, argumentele pe care le aduc cei care o ataca sunt absolut puerile!

Sa compari o astfel de lege cu programul nazist, pentru ca este o lege care centreaza curriculum pe competente inseamna automat sa spui ca si Uniunea Europeana, care recunoaste exact aceleasi competente pentru invatarea permanenta se inspira din programul nazist. E o logica absolut puerila !", a declarat la RFI fostul ministru al invatamantului.

Miclea spune ca Legea Educatiei, promulgata de presedintele Traian Basescu, nu este indreptata impotriva nimanui: "Nu este o lege impotriva unor oameni sau impotriva unor situatii particulare. O lege se face pentru a restructura sistemul. Tinta legii nu a fost in nici un fel nici un om. De exemplu, faptul ca se incearca trecerea spre un nou tip de conducere a universitatilor nu vizeaza o persoana anume, ci ideea de a modifica modul de conducere a universitatilor".

El a explicat si modul prin care vor fi alesi de acum inainte rectorii: "Fiecare universitate va decide prin referendum daca rectorul este selectat pe baza de concurs public, caz in care pentru functia de rector poate sa participe si altcineva de la alta universitate, din strainatate chiar, pentru ca daca ai un om de mare valoare si este in alta universitate, vrei sa-l aduci.

O a doua varianta de a obtine functia de rector este de a face o alegere a rectorului, dar nu dupa vechiul model, adica doar membrii Senatului aleg rectorul, ci se face dupa un model mult mai democratic: toata suflarea din universitate alege rectorul, adica toate cadrele didactice si reprezentantii studentilor.

Prin urmare, impiedicam in acest fel o modalitate care s-a practicat pana in prezent, aceea de a-ti aranja deja voturile pentru rector, din momentul in care ai stabilit membrii Senatului", a precizat Mircea Miclea.

CCR: Legea Educatiei este constitutionala

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca Legea Educatiei, pe care Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului, este constitutionala, dupa de judecatorii au respins sesizarile depuse de seful Senatului si de parlamentari ai PSD, PC si PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Mircea Miclea Legea Educatiei, #rector Andrei Marga, #decizie Curtea Constitutionala , #legi Educatie