Ziare.com

Miclea: Inainte de Bac si admitere trebuie schimbata programa

Joi, 20 August 2009, ora 20:44

   

Miclea: Inainte de Bac si admitere trebuie schimbata programa
Seful Comisiei prezidentiale pentru educatie, fostul ministru Mircea Miclea, a declarat, joi, ca schimbarile privind bacalaureatul si admiterea la liceu nu sunt oportune din anul scolar 2009-2010, ci doar dupa modificarea programei scolare.

"Idealul este sa modifici mai intai programa, iar apoi bacalaueratul si admiterea la liceu. in strainatate, materiile se studiaza inter-disciplinar, ceea ce da sens evaluarii unice, cu intrebari din mai multe materii.

La noi, insa, observ ca se intentioneaza sa se faca invers, respectiv se vrea mai intai introducerea evaluarii unice dupa modelul international si apoi sa fie modificata programa, ceea ce nu are sens", a explicat Miclea, dupa discutiile despre reforma invatamantului, purtate joi cu ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.

Potrivit reprezentantilor ministerului, examenul de bacalaureat din 2010 va fi diferit de cel de pana acum, iar admiterea la liceu va fi si ea modificata, in baza unui ordin de ministru, prin inlocuirea tezelor unice cu o singura evaluare scrisa de tip international.

Modificari ale programei scolare ar urma sa fie operate de-abia ulterior, cel mai devreme din anul scolar 2010-2011, prin opt proiecte strategice care vor fi finantate din fonduri europene.

Pe de alta parte, tot joi, Ecaterina Andronescu a precizat ca, in urma discutiilor cu Mircea Miclea, Ministerul Educatiei va tine cont de mai multe propuneri utile incluse in proiectul legii invatamantului elaborat de Comisia prezidentiala.

Potrivit lui Miclea, discutiile privind reforma invatamantului si, implicit, legislatia specifica vor continua.

Ziare.com v-a tinut la curent cu rezultatele examenului de Bacalaureat 2015, din toate judetele, orasele si liceele din tara.
Sursa: rNews

Articol citit de 1224 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CORECT !!!

Dar CINE sa o schimbe ?! Cei care le-au creat pe cele existente ?! Acestia sunt de mult depasiti si refuza sa accepte realitatea sec. XXI !!!

 

SAWeR

Adevarul este cum discutau acad.Elie Carafoli ,prof. phd.Mircea H.Orasanu, ca cei care se ocupa cu reformele asupra Bacalaureatului, sunt la pamant caci nu pot trage concluzii ,nu din cauza ca sunt depasti ci pentru ca le lipsesc elementele de baza, iar cei care vorbesc de depasire ,colcaie intr-un intunerec crepuscular atroce precum basismul,si mai sunt si agitati dar numai asa de forma de relief

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor