Lider PDL: Nici Blaga, nici altii nu trebuie schimbati azi. Marea problema a PDL

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 13:46
3592 citiri
Lider PDL: Nici Blaga, nici altii nu trebuie schimbati azi. Marea problema a PDL

Liderul de grup al deputatilor PDL, Mircea Toader, considera ca nu se impune demisia lui Vasile Blaga sau a altora din fruntea partidului, in acest moment, intrucat o asemenea decizie ar putea avea consecinte negative.

"Nu cred ca e momentul azi, trebui pregatit ciclul electoral urmator, se impune o analiza. E o perioada propice, USL va fi in cadere libera dupa cateva luni, trebuie sa fim pregatiti.

Nu trebuie schimbat azi nimeni, sa nu luam decizia la cald, poate sa ne creeze probleme suplimentare", a declarat Toader pentru Ziare.com.

Liderul PDL Galati nu vede necesara organizarea unui congres in perioada imediat urmatoare, desi statutul partidului prevede ca acest lucru trebuie facut imediat dupa alegeri.

Intrebat despre declaratia Elenei Udrea, care i-a cerut demisia lui Vasile Blaga, Toader a raspuns: "Fiecare trebuie sa aiba o parere, dar declaratia la cald nu e buna in politica. E usor sa gasim vinovati (...)Nu pregatim sabii ascutite, sa luam o analiza la rece".

Cea mai mare problema a PDL

In opinia lui Toader, cea mai mare problema pentru PDL e cresterea in sondaje a PP-DD, care le-a luat procente multe in alegeri.

"Cea mai mare problema pentru PDL e cresterea PP-DD, are un televizor care impune parlamentari", a mai declarat deputatul de Galati.

El se plange ca la aceste alegeri nu a contat deloc omul, ci doar votul politic.

"A fost un vot politic, n-are nicio legatura cu alegerile uninominale, efectul votului politic a fost devastator. Valoarea candidatului a contat doar cateva procente in sus sau in jos. Spre exemplu, colegul meu contracandidat de la USL (Laurentiu Chirvasuta - n.red) nu a avut nicio manifestare publica si a castigat detasat. Cel de la PP-DD nu a avut niciun afis si a luat un scor mare", a comentat Toader.

Desi a luat aproximativ 18% in colegiul sau, Toader va merge in Parlament, pe baza mandatelor suplimentare acordate, intrucat a avut cel mai mare numar de voturi al ARD in judetul Galati.

ARD, idee buna

Mircea Toader spune ca Alianta Romania Dreapta, care a reunit PDL, Forta Civica si PNTCD, a fost o idee buna, dar nu e clar daca a ajutat la ceva, intrucat a fost facuta tarziu.

"Ideea a fost buna, 90 la suta din oameni stiau ARD in ziua votului, dar a fost confundat cu PDL, ne-au asemuit cu PDL. E prematur sa spunem daca a fost un castig sau nu", a comentat el.

Deputatul PDL considera ca trebuie continuata constructia de dreapta, careia i se poate alatura la un moment dat PNL.

"Constructia trebuie facuta, nu trebuie ignorati liberalii, USL va dura in cel mai rau caz pana la prezidentiale, apoi va incepe uzura (...) Important pentru USL e sa-si respecte marile promisiuni. Vedem daca va fi lapte si miere. Daca nu, va fi rau pentru ei", s-a mai aratat de parere Toader.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Toader schimbare Blaga, #Blaga Udrea PDL , #PDL