Mircea Toader: Decizia in cazul Vosganian este surprinzatoare si neasteptata

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 21:23
2714 citiri
Mircea Toader: Decizia in cazul Vosganian este surprinzatoare si neasteptata

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a sustinut, marti, ca decizia Comisiei juridice a Senatului de respingere a cererii procurorilor de incepere a urmarii penale in cazul lui Varujan Vosganian este "surprinzatoare si neasteptata".

"Este surprinzatoare si neasteptata chiar, din punctul meu de vedere, pozitia Comisiei juridice de la Senat, prin care domnul Vosganian este absolvit de o cercetare penala in cazul foarte bine cunoscut si mediatizat cu acele avantaje acordate pentru pretul gazului la intern si utilizarea in industria de ingrasaminte chimice.

Acolo, daca pentru domnul Videanu, in aceeasi calitate de ministru, presedintele a permis cercetarea penala si se desfasoara ancheta penala, in cazul domnului Vosganian aceasta supermajoritate din Senat a zis: nu, nu e nevoie, noi consideram ca suntem mai buni si mai destepti decat organele de ancheta. Si ministrul Vosganian se pare ca nu va fi cercetat, avand in vedere cel putin acest aviz negativ", a declarat liderul deputatilor PDL.

Senatorii juristi, de partea lui Vosganian: Aviz negativ pentru inceperea urmaririi penale

Mircea Toader si-a exprimat speranta ca plenul Camerei superioare a Legislativului ii va oferi senatorului liberal posibilitatea sa-si sustina nevinovatia.

"Speram ca plenul Senatului, cel putin prin presiunea opiniei publice, sa hotarasca intr-adevar punerea la dispozitie a domnului senator Vosganian organelor de ancheta penala si acolo, sigur, trebuie sa prezinte daca este sau nu este vinovat. Nu sa fie acoperit de o prevedere a Statutului parlamentarilor, pe de-o parte, si a responsabilitatii guvernamentale", a adaugat Mircea Toader.

Senatorii din Comisia juridica au dat marti aviz negativ in cazul solicitarii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privind inceperea urmaririi penale pentru Varujan Vosganian, urmand ca plenul Senatului sa decida.

Procurorul-sef al DIICOT, Alina Bica, a solicitat in data de 2 septembrie procurorului general Tiberiu Nitu sa sesizeze Senatul si pe presedintele Traian Basescu pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale fata de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, si fata de fostul ministru Adriean Videanu, pentru savarsirea infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale, in legatura cu facilitarea livrarilor de gaze naturale de Romgaz catre SC Interagro, companie detinuta de omul de afaceri Ioan Niculae.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: AGERPRES