Toader cere scuze pentru declaratia despre "betivi": Regretabila eroare

Marti, 14 Februarie 2012, ora 10:38
6729 citiri
Toader cere scuze pentru declaratia despre "betivi": Regretabila eroare

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, si-a cerut scuze pentru declaratia facuta luni seara, in care a spus ca cea mai mare parte a celor care au murit de frig in aceasta iarna ar fi murit din cauza ca "au baut pana au adormit".

"In legatura cu afirmatiile facute in cadrul emisiunii de la Realitatea TV, doresc sa imi exprim regretul pentru modul in care am definit o situatie nefericita si nedorita.

De altfel, am retractat imediat respectiva declaratie si mi-am cerut scuze publice pentru ea.

Am incercat in aceste zile sa ii ajut pe toti cei aflati in nevoie - si pe cei care au apelat direct la mine si pe cei care nu au avut aceasta posibilitate. De asemenea, foarte multi cetateni mi-au semnalat indignati o anumita stare de fapt, o anumita desolidarizare si nepasare din partea unor concetateni", afirma Toader intr-o declaratie de presa remisa Ziare.com.

Liderul grupului deputatilor PDL spune ca a fost o "greseala" si ca nu avea voie sa reactioneze impulsiv.

"Sub aceasta impresie, am comis o greseala de exprimare pe care o regret. Ca om politic nu aveam voie sa ma las purtat de impulsurile de moment si sa generalizez unele cazuri semnalate de catre oamenii din comunele afectate de gravele intemperii care au afectat Romania in aceste zile.

Indiferent de cauze si efecte, trebuie sa fim solidari intre noi atunci cand avem de-a face cu situatii tragice si sa continuam efortul de intrajutorare. Greselile trebuie asumate cu sinceritate, mai ales de catre noi, cei care activam in spatiul public.

Sper sa fiu inteles pentru aceasta regretabila eroare si sa imi fie acceptate scuzele publice", a incheiat Toader.

Morti de ger din cauza bauturii

Liderul PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader, a declarat luni seara ca majoritatea celor care au murit in Romania in ultimele zile, din cauza zapezilor, "au baut si au adormit".

Mircea Toader (PDL), despre oamenii morti in ger: Au baut si au adormit acolo

"Din 80 de oameni sau 64, cati au murit, unul singur a murit in masina, restul a baut si a adormit acolo", a declarat Toader la Realitatea TV. Toader a incercat sa apere reactia autoritatilor in fata oamenilor blocati in zapada.

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Eroarea este ca d.l depurat si-a cerut scuze,.El a spus asdevarul !
Poza John the true
John the true
rank 5
Toader e un DOMN.Si-a cerut scuze desi nu era cazul. A spus adevarul