Rednic si-a dat demisia de la Rapid

Luni, 24 Martie 2008, ora 11:54
2808 citiri
Rednic si-a dat demisia de la Rapid

Antrenorul giulestenilor, Mircea Rednic, si-a dat demisia pentru a doua oara in ultima saptamana.

Rednic a adus la baza Pro Rapid o cerere de demisie scrisa, pana in momentul de fata fiind doar o declaratie verbala.

"Decizia o luasem dupa jocul de la Craiova, dar venea meciul cu Steaua si mi-am dorit foarte tare sa castig acest meci. Ceea ce s-a intamplat, cu toate ca a aparut acest scandal care dovedeste si el ca e imposibil sa te pui impotriva curentului. Era corect sa plec dupa jocul cu Steaua, dar a venit prea repede partida cu Buzaul si am cedat rugamintilor lui George Copos. A trecut si asta si mi-am dat seama ca, daca as mai ramane, pierdem toti: si eu, si echipa, si suporterii. Au venit declaratiile facute duminica seara de patron, care m-au convins definitiv. Nu vreau sa acuz pe nimeni, nu doresc o polemica in plus, dar un lucru trebuie cunoscut: eu mi-am respectat jucatorii si ii voi respecta in continuare. Sper ca, de aici incolo, sa nu apara alte luari de pozitie cara sa nasca polemici inutile, ce n-ar folosi nimanui".

"Imi pare rau ca lumea n-a inteles ca am venit sa fac bine, sa repetam performantele pe care le-am inregistrat si ca jucator, si ca antrenor. A fost prea multa ura din partea unui grup restrans de suporteri, o ura pe care efectiv n-am inteles-o si care a daunat pana la urma, echipei in ansamblu. Daca ar fi fost liniste, eu spun ca puteam sa fi acontat deja macar locul doi pana acu. Probabil ca, intr-o asemenea tensiune, am facut si eu greseli, pentru care imi asum responsabilitatea, dar numai o masinarie ar fi putut ramane imuna la ceea ce se intampla in jurul nostru", a explicat Rednic intr-un comunicat de presa pentru site-ul oficial al clubului.

Picatura care a umplut paharul pentru antrenor a fost esecul de la Buzau, iar dupa ce in cursul serii de duminica "Puriul" declara ca nu isi va parasi jucatorii intr-un moment dificil, acesta se pare ca a revenit asupra deciziei.

"Nu mi-am dat demisia, raman la echipa. Jucatorii vor sa raman, iar eu nu sunt las sa plec. Ma asteptam la mai rau, avand in vedere incidentele din meciul cu Steaua. Noi cerem sa se rejoace de la inceput, nu neaparat din minutul 74, asa ar fi fair-play, sa se rejoace", a spus antrenorul dupa infrangerea de la Buzau.

Mircea Rednic a fost atacat dur de catre finantatorul George Copos, care l-a considerat principalul vinovat pentru esec, acuzandu-l si de strategia de transferuri din iarna.

"Cred ca Mircea Rednic a facut cateva greseli. Prima mare greseala a fost legata de viziunea pe care a avut-o in aceasta iarna, e legata de transferuri. Noi am avut un joc foarte bun in turul campionatului, eram pe locul doi, aveam +14 la adevar, dar am facut greseli mari in aceasta iarna. In al doilea rand, Rednic a gresit in ceea ce priveste vestiarul. Sunt jucatori care au fost pusi pe lista de transferuri, Mugurel Buga, Marius Maldarasanu si Lucian Burdujan si s-a rupt ceva in echipa. Este foarte important in fotbal sa existe un grup puternic, doar grupul poate sa treaca peste multe probleme. Nu trebuie ca un jucator sa-l iubeasca pe antrenor, ci sa il respecte. Rednic nu a avut o relatie profesionala cu jucatorii si a facut unele compromisuri", spunea George Copos.

Directorul tehnic al Rapidului, Nae Manea, a vorbit despre demisia lui Mircea Rednic: "Deocamdata, Mircea Rednic a facut programul pentru toata saptamana. Marian Rada se va ocupa de pregatirea echipei pana se va lua o decizie. Rednic a declarat ca indiferent de rezultatul partidei cu Steaua era decis sa plece. E hotararea dansului. Domnul Rednic este un tehnician valoros si sunt convins ca nu va sta prea mult timp pe tusa. Oricum, rezultatele proaste din ultima vreme au avut drept cauze mai multe probleme", a spus oficialul.

Cum vestile circula repede, fostul antrenor al giulestenilor, Cristiano Bergodi, a lasat de inteles ca este dispus sa revina la echipa dupa demisia lui Rednic.

"In acest moment sunt in Italia. Nu m-a contactat nimeni de la Rapid. Sunt la curent cu declaratiile domnului Copos la adresa mea, dar nu inteleg ce are cu mine. Eu am plecat in relatii bune cu cei de la Rapid, dar de fiecare data cand Copos a spus cate ceva despre mine, a zis ceva de rau. Dar eu sunt antrenor profesionist si va spun sincer, ca nu am nici o problema cu domnul Copos. Probabil ca dansul cauta acum antrenor, dar eu nu stiu nimic despre acest lucru. Asta este tot ce va pot spune", a declarat Bergodi.

Jean Padureanu, presedintele Gloriei Bistrita, a anuntat ca nu va renunta la serviciile lui Sabau.

"Pana in vara anului 2010 nu se poate discuta despre o despartire despre Ioan Ovidiu Sabau. Nu ma poate face nimeni sa ma razgandesc. Voi refuza orice oferta care va veni la adresa clubului pentru Nelutu. Antrenorul nostru este nepretuit, pentru celelalte... Rapidul nu are nici un sens sa intre in discutii cu mine", a declarat Padureanu pentru Prosport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Veteranul Rapidului îi face loc lui Șumudică, mesaj cu trimitere către Dan Șucu
Veteranul Rapidului îi face loc lui Șumudică, mesaj cu trimitere către Dan Șucu
Rapid l-a schimbat pe Cristiano Bergodi din postura de antrenor cu un trio de antrenori interimari, principal fiind Bogdan Lobonț. O mare parte a fanilor îl cer însă pe Marius Șumudică,...
#Rednic, #demisie, #Rapid , #Rapid