Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, urmariti penal pentru dezafilierea Craiovei

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 12:06
4595 citiri
Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, urmariti penal pentru dezafilierea Craiovei

Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, si alti 8 membri ai Comitetului Executiv al FRF sunt urmariti penal.

Potrivit postului Antena 3, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a inceput urmarirea penala a 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF, inclusiv Sandu si Dragomir, sub aspectul savarsirii infractiunii de abuz in serviciu.

Procurorii anticoruptie au deschis acest dosar ce ii vizeaza pe capii fotbalului romanesc ca urmare a plangerilor depuse de Adrian Mititelu dupa ce universitatea Craiova a fost scoasa din fotbalul romanesc.

Seful LPF, Dumitru Dragomir, a confirmat faptul ca este urmarit penal de DNA, fiind citat la audieri pe 27 octombrie.

"Da, am primit citatie de la DNA acum doua saptamani, ne-a reclamat Mititelu. El a nenorocit fotbalul din Craiova, el a furat banii, el ne da in judecata. Ce, cine e anchetat penal e si vinovat?

Ma duc la DNA in data de 27, saptamana viitoare. Mircea Sandu are Comitet Executiv la UEFA si vine pe 28, dar noi ceilalti mergem pe 27. Eu, daca as fi procuror, nu m-as putea acuza. Noi doar am pus doar in aplicare o decizie a unei comisii juridice de la FRF", a declarat Dragomir la Antena 3.

Astfel, 10 din cei 14 membri ai Comitetului Executiv al FRF, inclusiv Vasile Avram si Sorin Terbea, in prezent arestati preventiv in alt dosar, vor trebui sa le explice procurorilor anticoruptie de ce au retrogradat Universitatea Craiova.

Sandu si Dragomir nu scapa de DNA. Urmeaza arestarile?

Stiinta a fost scoasa din fotbalul romanesc in data de 20 iulie, atunci cand conducerea FRF a decis ca oltenii au incalcat grav statutul forului roman pentru ca s-au adresat instantelor civile in litigiul cu Victor Piturca.

Ulterior, Adrian Mititelu a prezentat o adresa a Curtii de Apel Bucuresti care certifica faptul ca Universitatea Craiova nu a actionat in judecata Federatia Romana de Fotbal, ci numai pe Piturca, intr-un conflict de munca.

Citeste si:
Recurs la memorie - pe urmele constituției fesenisto-securiste ediția 1991
Recurs la memorie - pe urmele constituției fesenisto-securiste ediția 1991
A intrat în abecedarul politic faptul că Antonie Iorgovan a fost „părintele Constituției“ postdecembriste. Iliescienii îl socotesc și acum ca fiind un geniu al comisiei constituționale....
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Sursa: Ziare.com